Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

381 jerrycans met vermoedelijk drugsafval gevonden in natuur bij Achtmaal

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
381 jerrycans met vermoedelijk drugsafval gevonden in natuur bij Achtmaal
De politie deed dit weekend een vondst in het Noord-Brabantse Achtmaal. Daar lagen meer dan 380 jerrycans, vermoedelijk gevuld met drugsafval, in de natuur. Een groot deel van de jerrycans was leeg of bevatte restanten van chemicaliën, meldt RTL Nieuws.

In eerste instantie meldde de politie dat het vermoedelijk ging om 6000 liter chemicaliën, maar dit getal valt lager uit. Wel maakt de politie zich zorgen over bodem- en oppervlaktewaterverontreiniging omdat een aantal van de jerrycans heeft gelekt.

Gezien een deel van de jerrycans leeg was, is de schade minder groot dan voorheen werd gedacht. Het zal dus minder tijd en moeite kosten om alles op te ruimen, verwacht de woordvoerder van de politie. Er komt een gespecialiseerd bedrijf om de rommel op te ruimen.

De boswachter in het gebied werd om 5.12 zijn bed uitgebeld door de brandweer. Hij schrijft op Twitter dat het gaat om ‘een enorme afvaldumping’. Hij betreurt het voorval te zeerste.

Lek in jerrycans

De melding werd gedaan door een krantenbezorger. De politie vond de vaten op drie verschillende locaties: in een berm en twee sloten. Een van die sloten ligt droog. Omdat een aantal vaten heeft gelekt, zie je volgens een verslaggever van Omroep Brabant ‘een groene laag op het water’. Dat is volgens de verslaggever de vervuiling. “Ook hangt er een lichte chemische lucht.” Volgens de politie is er echter geen direct gevaar voor mensen.

Er zijn nog geen aanhoudingen gedaan. Wel roept de politie getuigen op om zich te melden. Inmiddels staat de teller al op 31 drugsafvaldumpingen in de eenheid Zeeland-West-Brabant dit jaar. vorig jaar werden er 21 dumpingen ontdekt in het gebied.

Door: Nationale Recreatiegids

30 mei '24 (11:35)

Dagje op pad naar een dorp? Dit zijn de 10 populairste dorpen van Nederland

Mensen ontwijken steeds vaker de drukte van grote steden en zoeken liever de rust van dorpen en de natuur op. Blijf je in Nederland en zoek jij naar een rustig dagje uit of weekendje weg? Dit zijn de populairste dorpen van ons land, meldt Holidu.

29 mei '24 (10:58)

Natuurvriendelijke boeren in Zeeland kunnen rekenen op financiële bijdrage

Boer jij in de buurt van de Kop van Schouwen of de Manteling bij Oostkapelle en wil je jouw land natuurvriendelijker maken? Dan kun je een financiële bijdrage van de provincie verwachten. Zeeland stelt de komende zes jaar namelijk een subsidie van 1,2 miljoen euro beschikbaar voor boeren die natuurvriendelijker willen boeren, meldt Omroep Zeeland.

28 mei '24 (14:39)

Zeeland stelt 1,2 miljoen euro extra subsidie beschikbaar voor natuurherstel

De provincie Zeeland stelt 1,2 miljoen euro beschikbaar voor agrarisch natuurbeheer langs de natuurgebieden Manteling op Walcheren en de Kop van Schouwen. In beide duingebieden is de natuur de afgelopen jaren verslechterd. De Ecologische Autoriteit meldde begin dit jaar dat de gebieden te maken hebben met verzuring en vermesting door onder meer te veel stikstof en verdroging.

28 mei '24 (11:26)

Tegenwoordig shop je auto’s in het bos

Waarom een dure auto kopen bij een autodealer als je ook gewoon in het bos kunt shoppen? Ben je nog op zoek naar een nieuwe bolide, stuur boswachter Erik dan een berichtje. Hij heeft nog wel een BMW voor de klusser liggen, voor een prikkie. Die werd namelijk pardoes in het bos gedumpt, meldt Brabants Dagblad.

27 mei '24 (11:04)

Groot Saeftingh breidt wandelnetwerk uit met nieuwe routes

Grenspark Groot Saeftinghe in Zeeland heeft haar netwerk van wandelroutes uitgebreid. Wandelaars kunnen nu vijf nieuwe routes bewandelen, die allemaal vanuit een dorp in de regio starten. Afgelopen zaterdag 25 mei was de opening van de eerste route. Deze telt negen kilometers en loopt van Ossenisse naar Zeedorp, meldt Omroep Zeeland.

24 mei '24 (12:56)

Wanneer Sallandse Heuvelrug te druk is dit een alternatief in de buurt

Met de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden kent de provincie Overijssel twee nationale parken. Maar de een is veel populairder dan de andere. Vandaag, tijdens de Dag van het Nationaal Park, wordt de natuur extra onder de aandacht gebracht. Ook de onontdekte natuur, zoals die in het Twentse Reggedal. Het is een uitstekend alternatief voor wanneer de Sallandse Heuvelrug te druk is, meldt RTV Oost.

24 mei '24 (10:56)

Drenthe breidt natuurgebied uit met 220 hectare

Dat je in Drenthe goed kunt wandelen en fietsen door de natuur, dat was al wel langer bekend. Daar wil de provincie aan toevoegen: natuurreservaat Bargerveen wordt uitgebreid met 220 hectare. Het plan voor de uitbreiding van het natuurgebied ten zuidoosten van de gemeente Emmen lag er al langer, maar wordt nu definitief uitgevoerd, meldt RTV Drenthe.

24 mei '24 ( 9:11)

KNMI: vrijdag en zaterdag in heel Nederland kans op onweersbuien

Vrijdag en zaterdag wordt het weer om binnen te recreëren. Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 (11:34)

Nieuwe wandelroute Deventer gaat langs veertien mijmerplekken

Stilstaan tijdens je wandeling. Wellicht niet iets waar je direct aan denkt als je met het doel om kilometers te maken op pad gaat. Maar de nieuwe wandelroute door de binnenstad van Deventer dwingt je juist even stil te staan en je te laten inspireren. Langs veertien plekken op de route vind je op ‘mijmerplekken’ gedichten van dichters uit de stad. Dit meldt RTV Oost. 

22 mei '24 ( 9:09)

Dashboard voor biodiversiteit geeft kijk op status Nederlandse natuur

Natuurorganisaties hebben een onlinedashboard ontwikkeld dat in één oogopslag laat zien hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Nederland. Ze gaan erop monitoren "of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen". Bij de lancering van het dashboard, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kleuren de verschillende indicatoren oranje of rood. Oranje betekent dat extra inspanningen nodig zijn, rood wil zeggen dat een doel "steeds verder uit zicht" raakt.