Neergestoken toerist bij Amsterdam Centraal buiten levensgevaar

Het slachtoffer van de steekpartij donderdagavond bij Amsterdam Centraal is een 32-jarige toerist. Hij ligt met meerdere steekwonden in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar en aanspreekbaar, laat de politie vrijdag weten. De verdachte is een 28-jarige Duitse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het motief achter de steekpartij. De politie gaat ervan uit dat dader en slachtoffer elkaar vermoedelijk niet kenden.

Rond 23.15 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij in de lobby van het Ibis-hotel aan het Stationsplein, tegenover het Centraal Station. Het slachtoffer was in de lobby met een groep vrienden, toen de man hem aanviel met een mes. De dader zou mogelijk meer mensen willen steken. Ter plaatse zagen agenten de verdachte met een mes lopen.

Omdat de man zich niet direct overgaf, heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. De verdachte raakte daardoor niet gewond. Binnen tien minuten was hij gearresteerd, aldus een woordvoerder van de politie eerder.

Intern onderzoek

Tijdens het incident brak korte tijd paniek uit rond het station, zo is te zien op beelden die op social media werden gedeeld. Mensen zetten het op een rennen nadat de politie een aantal schoten loste en probeerden in het station een veilig heenkomen te vinden.

De politie doet ook nog intern onderzoek naar het handelen van de politiemensen, waaronder de rechtmatigheid van het schieten.

Door: ANP