Normal_fv1xaspxwaeafue

Volgens de ANWB zorgt een groot aantal trekkers voor extra files vandaag. De files worden veroorzaakt door protesterende boeren. Een grote stoet zorgde vanochtend al voor veel oponthoud in het noorden en zuiden van het land. Dit meldt de NOS. 

Files

Een grote stoet boeren is op weg naar Stroe op te protesteren tegen de nieuwe stikstofplannen van het kabinet. Tussen Eerde en Arnhem ontstond er een file van 43 kilometer. In de Randstad waren echter geen files. Vertraagde weggebruikers reageerden soms met afkeer op de trekkerstoet. Toch beschouwen de demonstranten hun acties als rechtvaardig.

Stikstof

Het kabinet kondigde onlangs nieuwe beperkingen aan voor stikstofuitstoot in de landbouwsector. De boeren hebben daarom nieuwe acties aangekondigd. Veel boeren zijn bang dat ze financieel geraakt worden door de plannen. D66'er Tjeerd de Grootmaakte zojuist bekend dat hij niet aanwezig zal zijn bij het protest. Volgens de NCTV is de parlementariër niet welkom en zou zijn aanwezigheid onrust kunnen veroorzaken. 

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Omroep Brabant, Twitter Noël van Hooft