Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

SVR Landschapscamping Sparrenhof één van de beste camperlocaties 2022

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Camperaars kiezen Camperplaats ’t Rooth in Limburg en SVR Landschapscamping Sparrenhof in Drenthe tot Camperlocatie van het jaar 2022. Dit is een prijs van Campercontact, één van de grootste platforms met camperlocaties ter wereld. De locaties scoren met een gemiddelde beoordeling van een 4,96 en een 5 (uit 5) het hoogst op Campercontact. Dit meldt Campercontact. 

Bezoekers waarderen Camperplaats ’t Rooth, vanwege de uitgebreide, goed verzorgde faciliteiten en de gastvrije eigenaren. Daarnaast wordt ook de rustige en ruimtelijke omgeving als vaak benoemd als pluspunt van deze locatie. De locatie is sinds afgelopen zomer in handen van Bart en Jamie Heuvelmans. Zij zijn compleet verrast en erg blij met de onderscheiding. “We zijn afgelopen jaar met veel enthousiasme begonnen aan dit avontuur en dus nieuw in de sector. Voor ons betekent het dan ook erg veel dat we gewonnen hebben. Iedere mooie review was een compliment op zich. En dit is de kers op de taart! ” Ze verheugen zich op nog veel meer mooie seizoenen.

Coronatijd in Drenthe 

SVR Landschapscamping de Sparrenhof is door bezoekers beoordeeld met een maximale score van 5 sterren. De camping biedt royale en groene camperplekken aan en is voor vele bezoekers de ideale uitvalsbasis om te wandelen of fietsen in de omgeving. Eigenaren Carlo en Claudia zijn erg dankbaar en blij met de onderscheiding. ‘Dat we gewonnen hebben betekent voor ons een extra bevestiging dat onze gasten hebben genoten van hun verblijf en dat is voor ons heel belangrijk. We willen onze gasten dan ook bedanken dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via Campercontact.’ Ook de toekomst zien ze met veel plezier tegemoet: ‘In coronatijd hebben veel mensen kunnen ervaren hoe mooi ons eigen land en hoe mooi Drenthe is. We merken dat er veel vraag is naar plaatsen. We hebben zin om het seizoen te starten en hopen weer veel gasten te mogen ontvangen.’

Camperaars 

Campercontact reikt de prijs Camperlocatie van het jaar uit om de kwaliteit van overnachtingsplaatsen voor camperaars te verbeteren. In totaal zijn er in Nederland ruim 2.400 overnachtingslocaties die camperaars kunnen vinden via de app en op de website van Campercontact. Om kans te maken op deze prijs, dient de camperlocatie in het jaar voorafgaand aan de uitreiking (2021) minimaal twaalf beoordelingen te hebben gehad op het platform. De locatie met de hoogste gemiddelde beoordeling wint de prijs en mag een jaar lang de titel Camperlocatie van het jaar dragen. Dit jaar wordt er voor het eerst een winnende locatie benoemd in de categorie camperplaatsen en een winnaar in de categorie campings. De mate van impact van corona op een land, gebied of camperlocatie is niet meegenomen bij het selecteren van de winnende overnachtingslocaties.

Door: Nationale Recreatiegids 

 

 

19 april '24 ( 9:54)

Gemeente Amsterdam wil aantal riviercruiseschepen in de stad halveren

Amsterdam moet leefbaar zijn en blijven, voor bewoners én bezoekers. Vanwege deze insteek heeft de gemeente besloten om maatregelen te nemen tegen overtoerisme. De gemeente wil dit doen door het aantal riviercruiseschepen de komende vijf jaar halveren tot maximaal 1.150 in 2028. Het moet zorgen voor een vermindering van de drukte en meer leefbaarheid, aldus de gemeente Amsterdam.

17 april '24 (11:03)

‘Natuurgebieden in zee ondermaats beschermd’

Nederlandse natuurgebieden in zee worden veel meer met sleepnetten bevist dat die in Duitsland, Denemarken en Spanje. Nederland is verantwoordelijk voor bijna de helft van het totaal aantal visuren: 2,1 miljoen van de 4,4 miljoen visuren gemeten tussen 2015 en 2023. In Nederland wordt ook het grootste oppervlak van de beschermde zeebodem bevist, namelijk 71 procent. Die resultaten staan in een internationaal onderzoek naar visserijdruk binnen Natura 2000-gebieden in zeven Europese landen, dat deze week is gepubliceerd door Seas At Risk en Oceana. Dat meldt Stichting De Noordzee.

16 april '24 ( 9:36)

ANWB voegt nieuw boek toe aan 'Allermooiste'-serie

Vanaf vandaag is het nieuwe ANWB-boek ‘Het allermooiste van Nederland’ verkrijgbaar. Het boek biedt onder andere een selectie uit de vijf bestsellers van de Allermooiste-serie. Naast vestingsteden, dorpen en kastelen, zijn nieuwe bezienswaardigheden als buitenplaatsen, vuurtorens, molens, boerderijen en andere bijzondere monumenten, zoals de Oosterscheldekering of Klooster Ter Apel, opnemen.

15 april '24 ( 9:33)

Stilte voor de storm: vanmiddag onweer en hagel

Ondanks dat het afgelopen weekend en de maandagochtend rustig en zonnig verliepen, schuilt er minder zonnig weer achter. Vanaf maandagmiddag trekken er zware buien over het land. Het KNMI heeft inmiddels code geel afgekondigd voor het hele land vanaf 13:00 uur, meldt NOS.

15 april '24 ( 8:53)

Nationale Bijentelling voor het eerst tien dagen lang

Duizenden vrijwilligers gaan vanaf maandag weer bijen tellen in hun omgeving tijdens de zevende editie van de Nationale Bijentelling. De telling duurt dit jaar voor het eerst tien dagen lang, in plaats van een weekend.

12 april '24 (13:39)

Weinig toiletten op Noord-Hollandse stranden: ‘Mensen poepen in de duinen’

Neem naast een handdoek en een schep ook een emmertje mee als je naar een strand in Noord-Holland gaat. Er zijn namelijk veel te weinig openbaar toegankelijke wc’s op de stranden langs de Noordzee. Dat zegt de Toiletalliantie van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Het leidt tot vieze gevolgen. “Mensen plassen of poepen in zee of in de duinen”, meldt NH Nieuws.

12 april '24 (11:18)

Gemeente Arnhem druk in de weer met klimaat en vergroenen

De gemeente Arnhem is druk bezig om zijn steentje bij te dragen aan de verduurzaming en vergroening van het land. Om daad bij woord te zetten is de gemeente de afgelopen tijd druk bezig geweest met het verkennen en uitvoeren van manieren om te vergroenen. Zo worden er in de haven van Arnhem de komende tijd 17 bomen geplant en wordt er 1221 vierkante meter extra groen aangebracht. Daarnaast opende de gemeente de nieuwe doorfietsroute van Arnhem naar Velp, meldt de gemeente.

12 april '24 (10:12)

'Laat geldpotjes van gemeenten voor groene tuin niet liggen'

Veel mensen kunnen een beroep doen op de geldpotjes van gemeenten om hun tuin te vergroenen. Nederlanders met woningen, waarvan de tuinen volop zijn betegeld en het in de zomer snikheet is, of waar de tuin na een plensbui onder water staat, kunnen er goed aan doen om de subsidies van hun gemeenten te checken. Uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer blijkt namelijk dat ruim de helft van de gemeenten in ons land hiervoor geldpotjes heeft. IVN Natuureducatie roept mensen daarom op om in actie te komen: voor de eigen gezondheid, maar natuurlijk ook voor de flora en fauna in tuinen.

11 april '24 (11:29)

Wandelnetwerken vaak gebruikt en scoren vooral in Drenthe goed

Uit onderzoek van Stichting Wandelnet blijkt dat wandelnetwerken vaak worden gebruikt door wandelaars. Ruim 70 procent van de 3.000 ondervraagden uit de provincies Drenthe, Overijssel, Utrecht en regio’s Noord- en Midden Limburg en Zuid-Limburg loopt weleens op een route van een wandelnetwerk. In Drenthe zijn ze vooral enthousiast over de duidelijkheid en vindbaarheid van de bewegwijzering. Gemiddeld scoren de wandelnetwerken een 8,0. Dit meldt Wandelnet.

09 april '24 ( 8:54)

Limburg hoopt fietstoerisme te spreiden met extra route Gold Race

Limburg hoopt de grote hoeveelheid fietstoeristen in het zuiden van de provincie wat beter te spreiden door het aantal routes van de Amstel Gold Race uit te breiden. Drie delen van het parcours van de Nederlandse wielerklassieker, die komende zondag weer wordt verreden, zijn al jarenlang met bordjes aangegeven zodat ook amateurwielrenners ze kunnen rijden. Daar is nu een extra route bij gekomen, die wat noordelijker ligt.