Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kampeerprogramma Camp-to-Go maakt eerste buitenlandse bestemming bekend

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Kampeerprogramma Camp-to-Go TV gaat in het tweede seizoen de grens over en kiest voor Denemarken als vakantiebestemming. Vanaf zaterdag 26 februari is op RTL 4 in vier afleveringen te zien hoe kampeerliefhebbers de Deense regio’s Himmerland en Sønderjylland verkennen. Het is de eerste buitenlandse bestemming voor Camp-to-Go TV, een samenwerking tussen branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en VisitDenmark. Dit meldt VisitDenmark. 

KCI nam in 2020 het initiatief voor een eigen tv-productie op RTL 4. Inmiddels heeft Camp-to-Go TV een tweede seizoen gekregen en mochten acht gezinnen en stellen op vakantie naar Denemarken om een nieuw kampeermiddel uit te proberen. Voor sommige deelnemers was het de eerste kampeervakantie, anderen waren al meer ervaren. Naast het kamperen ontdekten zij de diversiteit van de omgeving, waarbij zij zich actief vermaakten in de natuur.

Deense regio's 

“De vier Deense afleveringen van Camp-to-Go TV zijn echte pareltjes geworden. Mede door de samenwerking met VisitDenmark maakten we met onze kandidaten hele leuke uitstapjes in de buurt van mooie campings. Er was door het aanbod van de Deense regio’s volop keuze voor de kandidaten om bijzondere ervaringen op te doen, dat geeft het programma direct meer diepgang”, aldus Hans Louwers van Camp-to-Go TV.

Hét kampeerland 

Ook ‘Mr. Camping’ en kampeerexpert Sander Janson ontdekt als tv-presentator samen met de gezinnen en stellen de campingfaciliteiten en activiteiten in de omgeving. Volgens Janson is Denemarken hét kampeerland bij uitstek voor wie op zoek is naar rust, ruimte en natuur: “Ik ben al jaren fan. Denemarken heeft prachtige stranden, hoge duinen, stille fjorden en vriendelijke mensen. Een heerlijk land om te kamperen. En als je van de paden afwijkt kom je op de leukste plekjes.”

Vikingliefhebbers 

In de regio Himmerland, ten noordoosten van Jutland, staan de campings Hobro City Camping en Mariager Camping & Hytter centraal. Door het vele water in de omgeving, is de regio geschikt voor activiteiten op en in het water. De kust aan het Kattegat is kalm en kindvriendelijk, terwijl het water in de Limfjord regelmatig wordt blootgesteld aan weerselementen vanuit het westen. Himmerland heeft daarnaast een rijke geschiedenis. Er kan gezocht worden naar fossielen en voor Vikingliefhebbers is er het Vikingkasteel Fyrkat.

Sønderjylland, ook wel bekend onder de naam Zuid-Jutland, ligt vlak boven de Duits-Deense grens, op slechts 600 kilometer van Utrecht. Aan beide kanten van de regio vind je de zee; aan de oostkant de Oostzee en aan de westkant de Noordzee. Frigård Camping en Gammelbro Camping zijn beide gelegen aan de oostkant.

Duurzaamheid 

Met ruim 400 campings is Denemarken een kampeerland bij uitstek. Het eilandenrijk met 444 eilanden ligt op zo’n zes uur rijden vanaf Utrecht. Er is volop ruimte met een kustlijn van 7.300 kilometer. Gemiddeld worden er 400.000 Nederlandse kampeerovernachtingen in Denemarken geregistreerd. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de Deense levensstijl. Deense campings die in het bijzonder inzetten op duurzaamheid dragen het label ‘Green Stay’. Dit certificaat geeft aan dat deze campings extra aandacht vestigen op de impact die zij hebben op het milieu en klimaat.

Door: Nationale Recreatiegids 
Beeld: VisitDenmark 

25 april '24 (12:58)

Noord-Holland wil 150 maatregelen nemen voor natuurherstel

Met 110 miljoen euro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil de provincie Noord-Holland 150 maatregelen nemen voor natuurherstel. Hiervoor heeft de provincie een aanvraag ingediend bij het ministerie. Het geld moet ervoor zorgen dat de gevolgen van stikstofneerslag in kwetsbare natuurgebieden, zoals duinen, de Vechtplassen, het Gooi en de veenweidegebieden, ongedaan worden gemaakt. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

24 april '24 (10:25)

Provincie Groningen zet in op de voetganger

De provincie Groningen heeft een nieuw beleid opgesteld voor mensen te voet. In de ‘loopagenda 2024-2027’ staat beschreven hoe de provincie de komende jaren met onderzoeken, samenwerkingen en subsidies gaat bijdragen aan een veilige en aantrekkelijke provincie voor voetgangers. Daar is 1 miljoen euro voor uitgetrokken, meldt de provincie.

23 april '24 (12:44)

Gemeente Utrecht zet subsidie Verkeerstuin stop: petitie gestart

Per 1 januari 2025 wordt het voortbestaan van de Verkeerstuin Utrecht een stuk lastiger. Vanaf dat ontvangt de verkeerstuin namelijk geen subsidie meer. Die bijdrage van 40.000 euro is cruciaal om de deuren open te kunnen houden, aldus RTV Utrecht.

23 april '24 (11:54)

Na grondige restauratie is Jachtslot Mookerheide weer open voor publiek

Bezoekers van de Mookerheide bij Nijmegen kunnen vanaf afgelopen weekend hun wandeling door het natuurgebied weer uitbreiden met een bezoekje aan het jachtslot. Die is de afgelopen jaren door Natuurmonumenten weer in oorspronkelijke stijl herteld en heropende afgelopen weekend weer haar deuren. Aan het interieur en exterieur van het hoofdgebouw en de zijvleugel van het slot zijn in de kenmerkende Jugendstil gerestaureerd, meldt Natuurmonumenten.

22 april '24 (12:31)

‘Meer Nederlanders vergroenen hun tuin’

Het klinkt lekker makkelijk: je tuin volgooien met tegeltjes en er nooit meer naar omkijken. Ongeveer de helft van de tuinen in Nederland is betegeld of ligt vol met stenen of grind. Maar dat lijkt af te nemen: steeds meer mensen wippen de tegels en stenen uit de grond om plaats te maken voor groene planten, bloemen en struiken, meldt NOS.

22 april '24 (12:11)

Excursie voor het bestuderen van eetbare planten

De Hengelose Karin de Vries wil graag haar passie voor de natuur delen met anderen. Daarom volgt zij de natuurgidsenopleiding bij IVN Hengelo. Voor het afronden van deze opleiding moest De Vries eerst haar eindopdracht uitvoeren. Samen met twee collega’s van het IVN heeft zij een excursie georganiseerd. Tijdens deze excursie werden eetbare planten bestudeerd, aldus Huis aan Huis Enschede.

19 april '24 ( 9:54)

Gemeente Amsterdam wil aantal riviercruiseschepen in de stad halveren

Amsterdam moet leefbaar zijn en blijven, voor bewoners én bezoekers. Vanwege deze insteek heeft de gemeente besloten om maatregelen te nemen tegen overtoerisme. De gemeente wil dit doen door het aantal riviercruiseschepen de komende vijf jaar halveren tot maximaal 1.150 in 2028. Het moet zorgen voor een vermindering van de drukte en meer leefbaarheid, aldus de gemeente Amsterdam.

17 april '24 (11:03)

‘Natuurgebieden in zee ondermaats beschermd’

Nederlandse natuurgebieden in zee worden veel meer met sleepnetten bevist dat die in Duitsland, Denemarken en Spanje. Nederland is verantwoordelijk voor bijna de helft van het totaal aantal visuren: 2,1 miljoen van de 4,4 miljoen visuren gemeten tussen 2015 en 2023. In Nederland wordt ook het grootste oppervlak van de beschermde zeebodem bevist, namelijk 71 procent. Die resultaten staan in een internationaal onderzoek naar visserijdruk binnen Natura 2000-gebieden in zeven Europese landen, dat deze week is gepubliceerd door Seas At Risk en Oceana. Dat meldt Stichting De Noordzee.

16 april '24 ( 9:36)

ANWB voegt nieuw boek toe aan 'Allermooiste'-serie

Vanaf vandaag is het nieuwe ANWB-boek ‘Het allermooiste van Nederland’ verkrijgbaar. Het boek biedt onder andere een selectie uit de vijf bestsellers van de Allermooiste-serie. Naast vestingsteden, dorpen en kastelen, zijn nieuwe bezienswaardigheden als buitenplaatsen, vuurtorens, molens, boerderijen en andere bijzondere monumenten, zoals de Oosterscheldekering of Klooster Ter Apel, opnemen.

15 april '24 ( 9:33)

Stilte voor de storm: vanmiddag onweer en hagel

Ondanks dat het afgelopen weekend en de maandagochtend rustig en zonnig verliepen, schuilt er minder zonnig weer achter. Vanaf maandagmiddag trekken er zware buien over het land. Het KNMI heeft inmiddels code geel afgekondigd voor het hele land vanaf 13:00 uur, meldt NOS.