Normal_aruba

De regering van Aruba heeft dinsdagavond (lokale tijd) bekendgemaakt dat de avondklok vanaf donderdag wordt opgeheven. De avondklok geldt sinds 22 augustus tussen 22.00 en 05.00 uur. Eerder werd op Aruba het begin van het nieuwe schooljaar uitgesteld tot 1 september. De regering maakte dinsdag bekend dat de scholen woensdag inderdaad opengaan.

Het eiland had enkele weken geleden te maken met een forse stijging van het aantal coronabesmettingen. Dat leidde onder meer tot een grote druk op het ziekenhuis, vanwege de toename van het aantal coronapatiënten op de intensive care.

Het aantal coronabesmettingen is de laatste tijd echter wat afgenomen en het aantal gevaccineerden is flink gestegen. Vandaar dat de regering het verantwoordelijk acht de avondklok op te heffen en de scholen open te laten gaan.

Er gelden wel nog steeds coronamaatregelen. Zo mogen in restaurants niet meer dan zes mensen aan een tafel zitten. Ook geldt er nog steeds een verbod op dansen en wordt het gebruik van een mondkapje aangeraden in openbare ruimtes. Tevens moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden.

Door: ANP