Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wie zijn toch die camperverhuurders? Drie enthousiastelingen aan het woord

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Wie zijn toch die mensen die hun camper verhuren zodat ook de thuisblijvers deze zomer op vakantie kunnen? En vooral, wat beweegt ze om hun dierbare bezit te delen? Camperverhuurplatform Camptoo zocht het uit en interviewde drie enthousiastelingen: “Het leukst zijn de blije gezichten bij terugkomst.”

Luuk verhuurt een avontuur (en gaat ervan op wereldreis) 

 
Zoek de term ‘avonturier’ op in het woordenboek en je vindt een foto van verhuurder Luuk. Met de hulp van zijn handige schoonvader bouwde hij zijn gele Mercedes-Benz Sprinter om tot een camper met heerlijk groot bed (210 x 150 centimeter), openslaande deuren voor een panorama-uitzicht en plek voor vijf surfboards. Niet alleen om zelf op avontuur te kunnen, maar ook om anderen dat plezier te gunnen. “Voor mij was het verhuren van de camper de reden dat ik überhaupt een camper kon bezitten. Ik zie ook het nut er niet van om een kostbare wagen te hebben en daar dan enkel in de weekenden en in vakanties gebruik van te maken.” En van de verhuur van zijn camper kan Luuk nu zijn andere grote hobby bekostigen: wereldreizen. Vorig jaar nog kocht de Camptoo-enthousiasteling tijdens een (campervrije) surftrip in Namibië een mountainbike en besloot dwars door Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania, Rwanda, Oeganda, Kenia, Sudan, Egypte en via de Sinaï en Israël terug naar huis te fietsen. “Dat kostte ongeveer een jaar en mijn spaarrekening was daar niet op berekend, maar gelukkig had ik de inkomsten van mijn busje om me op de fiets te houden.”
 

Dankzij André kunnen ook mindervaliden op vakantie

 
Verhuurder André had al twee bijzondere campers in bezit, een brandweerbus en een oude luxe Hymer, maar één type vakantievoertuig ontbrak nog: een rolstoelvriendelijke camper. Die kwam er uiteindelijk in de gedaante van een oude buurtbus, die André ombouwde tot luxecamper met uitschuifbare loopplank, Quick-Secure rolstoelfixatiesysteem en genoeg manoeuvreerruimte om zorgeloos gebruik te maken van keuken, toilet en compressorkoelkast. “Ik heb deze camper speciaal gemaakt voor mensen die in een rolstoel zitten”, vertelt André, “zodat ze ook lekker de vrijheid kunnen ervaren van camperen.” Maar naast vrijheid biedt André’s rolstoelcamper ook heel veel gemak. Het grote tweepersoonsbed is te bereiken door een handig mobiel hydraulisch schaarliftje dat de transfer van stoel naar bed vergemakkelijkt. En bijkomend voordeel: dat liftje is ook nog eens heel multifunctioneel. Je kunt er mee in de draaibare passagiersstoel komen én met het bijgeleverde losse tafelblad tover je ‘m zó om tot tafel. Handig!
 

‘Brandweerman’ Job handelt in blije gezichten 

 
Verhuurder Job kun je gerust koning deelcamper noemen. Sinds hij zijn vuurrode brandweerwagens en retro Volkswagenbusjes op Camptoo plaatste, heeft hij tientallen avonturiers op pad gestuurd, de honderdste boeking is zelfs in zicht. “De eerste camper die we kochten voor de verhuur was onze groene VW T2 Westfalia. Niet lang daarna ruilden we onze Mercedes L319 in voor drie brandweerwagens (Ford Transit Mk1), waarvan we er twee tot camper hebben omgebouwd. We hebben ontzettend veel leuke mensen ontmoet door ze te verhuren, het is altijd erg leuk als ze later nog eens bij je terugkomen.” De levenslustige campertjes van Job werden gebruikt voor huwelijksaanzoeken en voor videoclips, “maar het leukst zijn de blije gezichten van mensen die thuiskomen van een onvergetelijke trip.” Zelf is Job, die zichzelf eerder eprofessionele kampeerder noemt, ook nog lang niet uitgecamperd. “Afgelopen januari sliepen we met een van onze eigen campers aan de zandduinen van de Sahara. Dat was echt een droom die uitkwam.”
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
27 maart '24 (11:07)

Het gaat niet best met vlinders in Nederland

Dat de veranderingen in het klimaat gevolgen hebben voor dierenpopulaties moet inmiddels wel bekend zijn. Maar met vlinders in Nederland gaat het wel heel slecht. Experts noemen het afgelopen jaar ‘dramatisch’ voor de fladderende insecten. Van rode vuurvlinder tot grote ijsvogelvlinder; de vlinderpopulatie is de afgelopen decennia gehalveerd, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

27 maart '24 ( 9:53)

Zwarte Meer toneel voor vier paren broedende zeearenden: 'Uniek'

Het broedseizoen is weer van start gegaan. En dat merkt Natuurmonumenten ook bij het Zwarte Meer. Maar liefst vier paartjes zeearenden zijn rondom het meer aan het nestelen en hebben inmiddels ook al eieren gelegd. “De lente is misschien wel de meest bijzondere periode van het jaar. Maar ook de meest kwetsbare”, schrijft Natuurmonumenten op haar website. 

26 maart '24 ( 9:56)

Voor 75 cent per kwartier op de deelfiets door Noordoostpolder

Lekker met de fiets door de polders. Dinsdagmiddag worden vijf deelfietshubs in de Flevolandse Noordoostpolder geopend. Vanaf dan kunnen mensen op een elektrische fiets het gebied verkennen. Via een app kan je een fiets reserveren, meldt Omroep Flevoland.

25 maart '24 (10:26)

Wildcamera legt afvaldumping in natuurgebied bij Almere vast

Dertien mensen hebben een boete gekregen omdat zij afval in een natuurgebied bij Almere dumpten. Dit gebeurde meerdere malen. De daders zijn betrapt doordat de politie een wildcamera plaatste op de plek waar het afval in de natuur werd gegooid. Die camera heeft alle dumpingen vastgelegd. Het plaatsen van de camera wordt door de politie ‘een succes’ genoemd, meldt Omroep Flevoland.

25 maart '24 ( 9:25)

Natuurmonumenten komt met alternatieve route NK Wielrennen vanwege broedseizoen

Natuurmonumenten wil geld zien van de organisatie van het NK Wielrennen en de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal voor het gebruik van hun natuurgebied tijdens het wielerevenement op 23 juni. Dat geld wil de natuurbeheerder gebruiken voor de structurele verbetering van de natuur in Nationaal Park Veluwezoom.

22 maart '24 (10:38)

Groen licht voor extra evenementen en bebouwing bij Henschotermeer

Flink wat extra bebouwing staat op de agenda van het Henschotermeer. De gemeenteraad van Woudenberg heeft groen licht gegeven voor de aanleg van twee horecagelegenheden, een uitkijktoren, een evenementenhal én een aantal festivals bij het meer. Donderdagavond bleek er een grote meerderheid te zijn voor deze plannen in de gemeenteraad, meldt RTV Utrecht. Toch is niet iedereen het er mee eens.

22 maart '24 (10:01)

Havenroute Waterloopbos gedeeltelijk afgesloten

Het Rijksmonument Waterloopbos bij Marknesse is toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom sluit Natuurmonumenten van 25 maart tot en met eind april een deel van het wandelpad de witte Havenroute af, meldt de organisatie.

22 maart '24 ( 8:34)

Natuurherstelwet heeft niet voldoende steun meer

De Europese natuurherstelwet heeft niet voldoende steun meer van de EU-landen. Hongarije is overgelopen naar de tegenstanders, waardoor de wet verworpen dreigt te worden.

21 maart '24 (14:27)

Eurocamp viert 40 jaar in Nederland

Veertig jaar geleden, in 1984, zette vakantie-aanbieder Eurocamp voor het eerst voet in Nederland. De filosofie destijds was ‘Kamperen met de luxe van thuis’ en nog steeds is glamping het sleutelwoord. Inmiddels heeft Eurocamp ruim vierhonderd Europese campings met 45.000 accommodaties, met name aan de kust. Dit meldt Eurocamp.

20 maart '24 (13:39)

Denemarken zoekt (Nederlandse) toeristen voor natuurbehoud

Helpen aan het natuurbehoud van de Deense kust en tegelijk op vakantie? Dat kan binnenkort, melden het ANP en VisitDenmark. Denemarken heeft de wens om toeristen mee te laten helpen aan het natuurbehoud tussen Jutland en Fyn.