Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nijmeegse Vierdaagse verhoogt inschrijfgeld met 19 procent

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft het inschrijfgeld voor komende editie verhoogt van 84 naar 100 euro, een toename van ruim 19 procent. Volgens de organisatie is dat nodig om ervoor te zorgen dat de stichting die de Vierdaagse organiseert een financieel gezonde organisatie blijft en zo de toekomst van de Vierdaagse te kunnen waarborgen. Dit meldt Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.
De laatste forse verhoging in 2018 heeft onvoldoende effect gehad om in lijn te blijven met de jaarlijkse stijgingen in kosten, zo laat Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, de organisatie achter de Nijmeegse Vierdaagse, weten in het persbericht. Daarin wordt gesteld dat de kostenstijging aan de ene kant wordt veroorzaakt door inflatie, een steeds verder terugtrekkende overheid en nieuwe regelgeving waar de organisatie aan moet voldoen. Aan de andere kant zijn ook de eisen die de organisatie stelt aan de voorzieningen en het serviceniveau van de Vierdaagse in de afgelopen jaren hoger geworden. Het opbouwen van de door de organisatie gewenste buffer om continuïteit te kunnen waarborgen is hierdoor niet geslaagd.
 

Stijging inschrijfgeld onontkoombaar

 
De afgelopen jaren is het inschrijfgeld niet in lijn met de kostenstijgingen omhoog gegaan omdat de Vierdaagse de wandelaar voor een te hoge stijging van het inschrijfgeld wilde behoeden. Deze voorzichtigheid heeft er toe geleid dat is ingeteerd op de reserves. De stichting stelt dat ze geen winst hoeft te maken, maar wel voldoende financiële buffer nodig heeft om bijvoorbeeld een tegenvallende editie qua aantal inschrijvingen of een eventuele afgelasting op te kunnen vangen. Weersextremen komen steeds vaker voor en de kans op afgelasting neemt daardoor toe. Een reëel scenario waar de organisatie op voorbereid wil zijn.
 

Inschrijfperiode en loting

 
Er is één inschrijfperiode die dit jaar begint op maandag 3 februari 10.00 uur en eindigt op vrijdag 27 maart 17.00 uur. Net zoals in voorgaande jaren vindt een eventuele loting alleen plaats onder individueel ingeschreven deelnemers die niet eerder een Vierdaagse-medaille behaalden. Naast alle ingeschrevenen voor beloning 2 of hoger worden er drie groepen van loting gevrijwaard: degenen die in 2005-2008 geboren zijn, degenen die voor de 102e én de 103e Vierdaagse zijn uitgeloot, en degenen die inschrijven via het voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse.
 

Inschrijfprocedure versimpeld

 
De inschrijfprocedure is dit jaar versimpeld, wat onder meer met zich meebrengt dat de uitslag van de loting definitief is en het voor de deelnemers na de loting direct duidelijk is of ze wel of niet kunnen deelnemen. Na de loting geannuleerde startbewijzen worden niet opnieuw uitgegeven en er is geen sprake van een wachtlijst. Meer informatie over de inschrijfprocedure en de daaraan verbonden voorwaarden is terug te vinden via de website van de Nijmeegse Vierdaagse.
 
Door: Nationale Recreatiegids
27 maart '24 (11:07)

Het gaat niet best met vlinders in Nederland

Dat de veranderingen in het klimaat gevolgen hebben voor dierenpopulaties moet inmiddels wel bekend zijn. Maar met vlinders in Nederland gaat het wel heel slecht. Experts noemen het afgelopen jaar ‘dramatisch’ voor de fladderende insecten. Van rode vuurvlinder tot grote ijsvogelvlinder; de vlinderpopulatie is de afgelopen decennia gehalveerd, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

27 maart '24 ( 9:53)

Zwarte Meer toneel voor vier paren broedende zeearenden: 'Uniek'

Het broedseizoen is weer van start gegaan. En dat merkt Natuurmonumenten ook bij het Zwarte Meer. Maar liefst vier paartjes zeearenden zijn rondom het meer aan het nestelen en hebben inmiddels ook al eieren gelegd. “De lente is misschien wel de meest bijzondere periode van het jaar. Maar ook de meest kwetsbare”, schrijft Natuurmonumenten op haar website. 

26 maart '24 ( 9:56)

Voor 75 cent per kwartier op de deelfiets door Noordoostpolder

Lekker met de fiets door de polders. Dinsdagmiddag worden vijf deelfietshubs in de Flevolandse Noordoostpolder geopend. Vanaf dan kunnen mensen op een elektrische fiets het gebied verkennen. Via een app kan je een fiets reserveren, meldt Omroep Flevoland.

25 maart '24 (10:26)

Wildcamera legt afvaldumping in natuurgebied bij Almere vast

Dertien mensen hebben een boete gekregen omdat zij afval in een natuurgebied bij Almere dumpten. Dit gebeurde meerdere malen. De daders zijn betrapt doordat de politie een wildcamera plaatste op de plek waar het afval in de natuur werd gegooid. Die camera heeft alle dumpingen vastgelegd. Het plaatsen van de camera wordt door de politie ‘een succes’ genoemd, meldt Omroep Flevoland.

25 maart '24 ( 9:25)

Natuurmonumenten komt met alternatieve route NK Wielrennen vanwege broedseizoen

Natuurmonumenten wil geld zien van de organisatie van het NK Wielrennen en de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal voor het gebruik van hun natuurgebied tijdens het wielerevenement op 23 juni. Dat geld wil de natuurbeheerder gebruiken voor de structurele verbetering van de natuur in Nationaal Park Veluwezoom.

22 maart '24 (10:38)

Groen licht voor extra evenementen en bebouwing bij Henschotermeer

Flink wat extra bebouwing staat op de agenda van het Henschotermeer. De gemeenteraad van Woudenberg heeft groen licht gegeven voor de aanleg van twee horecagelegenheden, een uitkijktoren, een evenementenhal én een aantal festivals bij het meer. Donderdagavond bleek er een grote meerderheid te zijn voor deze plannen in de gemeenteraad, meldt RTV Utrecht. Toch is niet iedereen het er mee eens.

22 maart '24 (10:01)

Havenroute Waterloopbos gedeeltelijk afgesloten

Het Rijksmonument Waterloopbos bij Marknesse is toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom sluit Natuurmonumenten van 25 maart tot en met eind april een deel van het wandelpad de witte Havenroute af, meldt de organisatie.

22 maart '24 ( 8:34)

Natuurherstelwet heeft niet voldoende steun meer

De Europese natuurherstelwet heeft niet voldoende steun meer van de EU-landen. Hongarije is overgelopen naar de tegenstanders, waardoor de wet verworpen dreigt te worden.

21 maart '24 (14:27)

Eurocamp viert 40 jaar in Nederland

Veertig jaar geleden, in 1984, zette vakantie-aanbieder Eurocamp voor het eerst voet in Nederland. De filosofie destijds was ‘Kamperen met de luxe van thuis’ en nog steeds is glamping het sleutelwoord. Inmiddels heeft Eurocamp ruim vierhonderd Europese campings met 45.000 accommodaties, met name aan de kust. Dit meldt Eurocamp.

20 maart '24 (13:39)

Denemarken zoekt (Nederlandse) toeristen voor natuurbehoud

Helpen aan het natuurbehoud van de Deense kust en tegelijk op vakantie? Dat kan binnenkort, melden het ANP en VisitDenmark. Denemarken heeft de wens om toeristen mee te laten helpen aan het natuurbehoud tussen Jutland en Fyn.