Normal_artist_impression_koekamp_den_haag__beeld_via_website_gemeente_den_haag_

Het ligt ingeklemd tussen het Malieveld (bekend van de stakingen) en het Haagse Bos (bekend van Huis ten Bosch), en is de groene entree van Den Haag voor wie met de trein aankomt: de Koekamp. Het stadspark wordt tot het voorjaar flink onder handen genomen door Staatsbosbeheer. Daarna moet het de natuurlijke entree zijn tot het Nationaal Park Hollandse Duinen, dat reikt van Hoek van Holland tot Hillegom. Dit meldt Staatsbosbeheer.

De werkzaamheden aan de Koekamp – ooit het jachtgebied van de graven van Holland – maakt onderdeel uit van een groot project van de gemeente Den Haag om het gebied rondom het centraal station van Den Haag te verbeteren. Fietsers en voetgangers moeten straks gemakkelijk vanaf de Koekamp, via het Haagse Bos en het groen van Oosterbeek en Clingendael, uitkomen bij het Nationaal Park Hollandse Duinen. Om dit voor elkaar te krijgen komt er onder meer een bredere overkapping over de A12, de snelweg die nu nog de Koekamp van het Haagse Bos scheidt.
 

Meer bomen

 
Een ander belangrijk onderdeel van de herstelwerkzaamheden aan de Koekamp is de 'bomendans' die er gaat plaatsvinden. In totaal zullen er 27 bomen worden herplant, 36 zullen er worden gekapt, en 52 bomen zullen nieuw worden aangeplant. Per saldo zal de Koekamp straks 16 bomen meer hebben dan nu.
 

3.000 vierkante meter groen erbij

 
Sinds vorige week is de Koekamp gesloten voor publiek. Eind maart moet het weer publiek toegankelijk zijn, en is het de bedoeling dat het stadspark en de bijbehorende hertenweide met drieduizend vierkante meter waardevolle natuur is uitgebreid. Tot april 2020 zullen fietsers en voetgangers worden omgeleid. Meer informatie over alle werkzaamheden aan de Koekamp is te vinden via de website van de gemeente Den Haag.
 
Door: ANP