Normal_gouden_eieren__pasen

Als er iets met Pasen is verbonden, dan is het wel het zoeken van eieren. De tuin volstrooien en op speurtocht gaan is één optie, maar voor wie toe is aan een alternatief is er deze lijst met een selectie van de betere paaszoektochten in ons land. En vooruit: eentje over grens. Succes!

1. Paasprijzen waar je u tegen zegt

 
We beginnen in het uiterste Noorden, en nog enigszins klassiek. In het gebied rondom het Lauwersmeer kunnen op Eerste en Tweede Paasdag vijftig eieren worden gevonden. Dat is natuurlijk nog niet zo uitzonderlijk, maar de prijzen zijn dat wel: van een luchtballonvaart boven Groningen tot een Landroversafari door het Lauwersmeergebied, en van een workshop boogschieten tot een overnachting in een tentboot. Da’s weer eens wat anders dan een paasstol scoren. Ook fijn: een ei vinden = winnen. Kijk voor alle spelregels op de website van UIT Groningen.
 

2. Eerste Poesdag

 
In Amstelveen zijn het geen paaseieren die moeten worden gevonden, maar een poes. In het Amstelveense Poppentheater is op zondag 21 april de voorstelling Waar is Harry te zien. In het huis van de oma's Kees en Koos is een vlinder naar binnen gevlogen, én weer naar buiten. Poes Harry is erachteraan gegaan, en nu is ‘ie zoek. Aan alle aanwezige peuters, kleuters en hun begeleiders de schone taak Harry terug te vinden! Daarna volgt een heus knuffelfeest.
 

3. Schapen & selfies

 
We blijven nog even in de buurt én in dierlijke sferen. In Amsterdam staat de PS Paasspeurtocht van het Parool dit jaar in het teken van het schaap. De Amsterdamse krant heeft een zoektocht dwars door het centrum van de hoofdstad uitgezet, "die u binnen een uurtje of twee langs elf hoogtepunten uit de Amsterdamse mèèèèèèèhhh-historie brengt", aldus het Parool. Het is taak om bij iedere schaap-spot een selfie te maken, en die vervolgens te uploaden. Degene die het meest sensationele beeld maakt kans op kaarten voor, jawel, de musical 't Schaep met de 5 Pooten. Meer informatie via de website van Het Parool
 

4. Paaspatat

 
Niet zo van de eitjes, wel van de patat? Op naar Zoetermeer! Daar kun je bij BRAM's Gourmet Frites je gevonden mandje met eieren verzilveren voor een zak verse patat. En wie het gouden ei vindt wint zelfs een diner voor de hele familie. 
 

5. Op chic

 
Vooruit, het is nét over de grens, maar te mooi om niet te noemen: de Paaseierenraap na zonsondergang die op paaszaterdag wordt georganiseerd op het landgoed van Alden Biesenterecht, een half uurtje van Maastricht. Maar liefst vierhonderd lichtgevende paaseieren zijn hier te vinden, en één gouden. Wie die vindt mag met het hele gezin overnachten in het super-de-luxe Beila Hotel in Bilzen. Wie graag in Nederland een beetje op niveau eieren wil zoeken kan onder meer terecht bij Kasteel Groeneveld in Baarn (waar de Exlusive Spring Fair wordt georganiseerd) en op Landgoed Duinrell bij Wassenaar. Wie daar zoekt krijgt hulp van Rick de Kikker, óók niet verkeerd.
 
Door: Nationale Recreatiegids