Kasteel De Essenburgh wordt onderdeel van EHM Group

EHM Group heeft aangekondigd dat zij de tweede hotelovername van het kwartaal hebben afgerond: zij voegen Kasteel De Essenburgh in Hierden aan hun portfolio toe. Vorige maand liet EHM Group al weten dat zij Kasteelhotel Engelenburg in Brummen ook overnemen, meldt Hospitality Management.

Het is geen toeval dat zij een opnieuw een monumentaal pand overnemen. Bas Tolmeijer, managing director bij EHM Group, geeft aan dat zij een passie hebben voor bijzondere gebouwen en dat zij hier de mogelijkheid zien om er een unieke sfeer te creëren. Hij geeft aan dat een modern gebouw daar niet de beste optie voor is. “We zijn daarom erg trots dat we met Kasteel De Essenburgh opnieuw een uniek hotel aan ons portfolio kunnen toevoegen.

Eigenaren

Momenteel is het Harderwijkse ondernemerspaar Jos en Angela Baars nog de beheerder van het kasteel en gaan het stokje overdragen aan EHM Group. Jos Baars geeft aan dat zij al sinds 2010 het kasteel exploiteren en het ‘met veel liefde hebben omgebouwd van trainingsinstituut tot een heerlijke pleisterplaats waar je ontspannen kunt recreëren, vergaderen of een bruiloft kunt geven’. Zij hebben het kasteel overgedragen omdat het paar zich graag meer wil focussen op hun hotel, Hotel Baars, in Harderwijk. Daarnaast stelt Jos dat zij tijdens de gesprekken met EHM meteen een goed gevoel hadden en ‘met een warm gevoel de sleutel hebben overgedragen’.

Door: Nationale Recreatiegids