Eerste vijfsterrenhotel van Arnhem opent deuren

Bezoekers in Arnhem kunnen nu overnachten in het eerste vijfsterrenhotel van de stad. Hotel Haarhuis aan het Stationsplein is flink opgewaardeerd bij een grootschalige verbouwing van het pand. Daarmee is het hotel als eerste in Arnhem onderscheiden met vijf sterren. Dat meldt de Gelderlander.

De heropening van het hotel afgelopen week ging gepaard met de ingebruikname van de vernieuwde zalen voor evenementen, feesten of vergaderingen. In totaal is er plek voor vijfhonderd bezoekers. De heropening van het hotel, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1918, werd feestelijk gevierd.

Vijf sterren

De organisatie Hotelsterren, een initiatief van de Koninklijke Horeca Nederland, beoordeelde de faciliteiten en services van het hotel, waarna zij tot de conclusie kwamen dat Haarhuis de hoogste kwalificatie verdient. Dit onderzoek wordt elke vier jaar gedaan om te controleren of de kwaliteit van het hotel en de dienstverlening op peil blijft.

De verbouwing van het hotel verliep onder het toeziend oog van ontwerper Will Erens. De directeur van het hotel, Wouter Dekker, laat weten dat het hotel een rijke nalatenschap heeft die zij graag in stand willen houden. Daarom hebben zij voor de aankleding inspiratie opgedaan uit de jaren twintig van de vorige eeuw, in combinatie met ‘een scala aan elementen uit diverse tijdsperioden’.

Door: Nationale Recreatiegids