Pretparkgroep achter o.a. Slagharen en Bobbejaanland is slachtoffer van hacker

Een hacker heeft toegang weten te krijgen tot de systemen van de internationale parkengroep Parques Reunidos, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Spanje. Het bedrijf heeft vijftig toeristische bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en Australië, waaronder Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. Dit meldt Looopings. 

Wat voor gegevens precies zijn buitgemaakt bij de hack, is niet bekendgemaakt. Op dit moment wordt met forensische specialisten en beveiligingsexperts gewerkt aan het herstellen van de aangerichte schade. Daarvoor zijn bepaalde systemen en gebruikers uitgeschakeld. Parques Reunidos belooft extra beveiligingsmaatregelen te zullen nemen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Digitaliseringsproject

De pretparkgroep maakt momenteel een groot digitaliseringsproject door, waarbij nieuwe cloudsystemen worden geïntroduceerd voor het beheren van het personeelsbestand en de financiën. Het is de bedoeling om de lokale systemen in de verschillende Reunidos-parken te vervangen door één gecentraliseerd systeem. Zo moet het hoofdkantoor direct inzicht krijgen in alle resultaten en planningen.

Door: Nationale Recreatiegids