Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bioscoop Kinepolis nog niet terug op omzetniveau van voor corona

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
Bioscoop Kinepolis nog niet terug op omzetniveau van voor corona
De Belgische bioscoopketen Kinepolis, met twintig vestigingen ook een grote speler in Nederland, is er vorig jaar niet in geslaagd om de omzet weer terug te krijgen op het niveau van voor de coronapandemie. Vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de virusbraak, bleven de wereldwijde bezoekersaantallen meer dan een kwart achter. De opbrengsten werden vooruitgeholpen door prijsverhogingen, maar kwamen nog bijna een tiende lager uit dan voor corona.

Ook in 2022 waren er in het begin van het jaar nog coronabeperkingen, zegt Kinepolis. In sommige landen bleven de filmzalen zelfs tijdelijk gesloten. Daarnaast bleef het aantal filmreleases uit Hollywood in 2022 beperkt, ondanks een aantal kaskrakers zoals Top Gun: Maverick en Avatar: The Way of Water. Het zerocovidbeleid in China zette Hollywood ertoe aan films maximaal uit te stellen naar 2023 en 2024, legt de bioscoopketen uit.

Volgens topman Eddy Duquenne ziet het er voor de filmkalender voor komende jaren wel weer beter uit. Hij heeft de indruk dat er in Hollywood ook weer hard aan nieuwe titels wordt gewerkt. In de eerste helft van 2023 zijn de verwachtingen hooggespannen voor bijvoorbeeld The Super Mario Bros Movie, Spider-Man: Across the Spider-verse en Indiana Jones and the Dial of Destiny.

500 miljoen euro omzet

Dankzij het wegvallen van de coronarestricties verbeterde het resultaat vorig jaar wel flink ten opzichte van 2021. De totale opbrengsten bedroegen net geen 500 miljoen euro. Dat komt neer op een stijging met bijna 88 procent. Er kwamen meer dan 29 miljoen bezoekers over de vloer, zo'n 71 procent meer dan een jaar eerder. Mensen die naar de film gingen gaven ook relatief veel uit. Onder de streep bleef 27,5 miljoen euro winst over, waar een jaar terug nog een verlies van 25,5 miljoen euro in de boeken ging.

Kinepolis telt in Europa in totaal 62 bioscopen. In Nederland is de keten een rivaal van Pathé. In de Verenigde Staten en Canada heeft Kinepolis ook nog 48 vestigingen.

Door: ANP

29 september '23 (10:15)

Vernield monument voor overleden kankerpatiënten herbouwd in 2024

Het monument voor overleden kankerpatiënten in Dronten dat eerder dit jaar werd vernield, wordt in maart 2024 herbouwd. Dat laat KWF Kankerbestrijding vrijdag weten.

29 september '23 ( 9:10)

Reisorganisatie Vacansoleil heeft hoofd niet boven water kunnen houden

Vacansoleil is failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant, meldt de reisorganisatie. Het bankroet volgt op het uitstel van betaling, dat het bedrijf dinsdag aanvroeg. Volgens Vacansoleil werken medewerkers aan maatwerkoplossingen voor klanten die momenteel op vakantie zijn of nog gaan.

28 september '23 (12:06)

Professionals doen inspiratie op tijdens Recreatie Vakbeurs in november

Van 14 tot en met 16 november komen 8.500 recreatieprofessionals bij elkaar voor de jaarlijkse vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Dit meldt Recreatief Totaal. 

27 september '23 (11:29)

Hornbach ziet vraag naar klusspullen aantrekken na nat voorjaar

Hornbach zag de vraag naar zijn klus- en tuinproducten in het afgelopen kwartaal aantrekken. De Duitse doe-het-zelfketen zag de verkoop eerder nog teruglopen door het koude en natte voorjaar. Maar het weer werd daarna beter, wat volgens Hornbach uiteindelijk voor een inhaalslag heeft gezorgd. Wel houdt het bedrijf voor de rest van het jaar rekening met verslechterde economische vooruitzichten binnen Europa.

26 september '23 (15:02)

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

26 september '23 (14:59)

Ook ingebroken in auto van Barry Paf tijdens première Kane-docu

Ook in de auto van radio-dj Barry Paf is maandagavond tijdens de première van de documentaire over Kane ingebroken. Dat laat hij weten op Instagram. Eerder deelde Giel Beelen al dat zijn ruit diezelfde avond was ingeslagen en zijn spullen waren buitgemaakt.

26 september '23 ( 9:00)

Ingebroken in auto Giel Beelen: hele muziekbestand Radio4All weg

De ramen van de huurauto van Giel Beelen zijn maandagavond ingeslagen terwijl de radio-dj bij de première van de documentaire van de band Kane was. Dieven hebben twee laptops buitgemaakt waarop het "hele muziekbestand van Radio4All" staat. Dat vertelt Beelen, die creatief directeur van de nieuwe radiozender is, in een bericht op Instagram.

26 september '23 ( 8:55)

CBS: voor het eerst in jaren stijging aantal vrijwilligers

Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.