Ook beveiligers staken spontaan op Schiphol

Bij de beveiliging op Schiphol is woensdagochtend een wilde staking uitgebroken, meldt vakbond FNV. Daardoor dreigen er opnieuw lange rijen bij de security op de luchthaven. Op Schiphol is het de laatste dagen al erg druk met vakantiegangers.

Hoeveel mensen aan de actie meedoen, is nog niet niet duidelijk. Een wilde staking wil zeggen dat die niet door de vakbond is georganiseerd. Een woordvoerder van Schiphol heeft nog geen signalen gekregen dat er sprake is van een werkonderbreking. Bij het bedrijf CTSN, de werkgever van de actievoerende beveiligers, is niet direct iemand bereikbaar voor commentaar.

Afgelopen weekend vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen nog om vluchten te schrappen omdat er te weinig capaciteit was, met name door een tekort aan beveiligers. Toen was er geen sprake van een staking. Een week eerder legde grondpersoneel van KLM onaangekondigd het werk neer. Dat zorgde toen ook al voor veel chaos. Vluchten werden vertraagd of geannuleerd en bagage van passagiers kon niet mee of moest worden nagestuurd naar bestemmingen.

Door: ANP