Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Kop van Noord-Holland gaat flink bijbouwen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
De komende vijf jaar zullen de gemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen het woningtekort in hun regio proberen op te lossen. Er is een ambitieus plan opgesteld om zo snel mogelijk meer woningen bij te bouwen en de regionale voorzieningen te verbeteren in De Kop. Dit meldt Provincie Noord-Holland. 

De gemeentes hebben een ambitieus plan opgesteld. Zo wordt er in het regionale woonakkoord gesproken over het toevoegen van betaalbare woningen, tijdelijke woningen, doorstroomwoningen en seniorenhuisvesting. Verder zijn er plannen om het openbaar vervoer beter beschikbaar te maken door nieuwe infrastructuur. Zo hopen de gemeentes de belangrijkste kernen voor economische activiteit te versterken met meer voorzieningen en onderlinge samenwerking.

Toekomstbestendig  

Het woonakkoord van de gemeentes laat zien dat De Kop in trek is. Veel Randstedelingen tonen steeds meer interesse in de mooie natuurrijke omgeving van het gebied. De vraag naar duurzame, klimaatvriendelijke woningen is daarom groot. Er wordt tevens ingezet op een schone leefomgeving waarbij er oog is voor lucht, geluid, geur, bodem en waterkwaliteit. De woningbouw heeft deze punten expliciet opgenomen in hun doelstellingen.

Het akkoord is een samenwerkingsverband tussen gemeentes en provincies. Voor de uitvoering heeft de provincie Noord-Holland 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. Hoewel dit een riant bedrag lijkt is het nog maar de vraag of het budget verspreid over 5 jaar genoeg gaat zijn. Volgens betrokkenen moet er aandacht zijn voor kwantiteit en kwaliteit. In het ergste geval zullen de gemeentes hier een keuze tussen maken. 

Door: Nationale Recreatiegids 

29 september '23 (10:15)

Vernield monument voor overleden kankerpatiënten herbouwd in 2024

Het monument voor overleden kankerpatiënten in Dronten dat eerder dit jaar werd vernield, wordt in maart 2024 herbouwd. Dat laat KWF Kankerbestrijding vrijdag weten.

29 september '23 ( 9:10)

Reisorganisatie Vacansoleil heeft hoofd niet boven water kunnen houden

Vacansoleil is failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant, meldt de reisorganisatie. Het bankroet volgt op het uitstel van betaling, dat het bedrijf dinsdag aanvroeg. Volgens Vacansoleil werken medewerkers aan maatwerkoplossingen voor klanten die momenteel op vakantie zijn of nog gaan.

28 september '23 (12:06)

Professionals doen inspiratie op tijdens Recreatie Vakbeurs in november

Van 14 tot en met 16 november komen 8.500 recreatieprofessionals bij elkaar voor de jaarlijkse vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Dit meldt Recreatief Totaal. 

27 september '23 (11:29)

Hornbach ziet vraag naar klusspullen aantrekken na nat voorjaar

Hornbach zag de vraag naar zijn klus- en tuinproducten in het afgelopen kwartaal aantrekken. De Duitse doe-het-zelfketen zag de verkoop eerder nog teruglopen door het koude en natte voorjaar. Maar het weer werd daarna beter, wat volgens Hornbach uiteindelijk voor een inhaalslag heeft gezorgd. Wel houdt het bedrijf voor de rest van het jaar rekening met verslechterde economische vooruitzichten binnen Europa.

26 september '23 (15:02)

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

26 september '23 (14:59)

Ook ingebroken in auto van Barry Paf tijdens première Kane-docu

Ook in de auto van radio-dj Barry Paf is maandagavond tijdens de première van de documentaire over Kane ingebroken. Dat laat hij weten op Instagram. Eerder deelde Giel Beelen al dat zijn ruit diezelfde avond was ingeslagen en zijn spullen waren buitgemaakt.

26 september '23 ( 9:00)

Ingebroken in auto Giel Beelen: hele muziekbestand Radio4All weg

De ramen van de huurauto van Giel Beelen zijn maandagavond ingeslagen terwijl de radio-dj bij de première van de documentaire van de band Kane was. Dieven hebben twee laptops buitgemaakt waarop het "hele muziekbestand van Radio4All" staat. Dat vertelt Beelen, die creatief directeur van de nieuwe radiozender is, in een bericht op Instagram.

26 september '23 ( 8:55)

CBS: voor het eerst in jaren stijging aantal vrijwilligers

Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.