Normal_1610481903

Dat de reissector tot het einde van maart te maken heeft met beperkingen, leidt tot onbegrip bij ondernemers in de branche. ANVR, de belangenorganisatie voor reisondernemingen, eist dat het kabinet de beperkingen voor vakanties naar het buitenland gelijk op laat lopen met maatregelen voor andere bedrijfstakken.

Premier Mark Rutte maakte dinsdag bekend dat de harde lockdown, met horeca- en winkelsluitingen, nog zeker drie weken zal duren. Tegelijkertijd riep hij Nederlanders op om tot en met maart niet naar het buitenland te reizen. Alleen bij zwaarwegende redenen voor bijvoorbeeld werk zijn reizen over de grens geoorloofd, zo zei Rutte.
 
"ANVR heeft begrip voor de situatie dat de huidige lockdown moet worden verlengd om het oplopende aantal besmettingen de baas te blijven, maar de reissector heeft er totaal géén begrip voor dat zij als enige sector 'op slot' staat tot eind maart", aldus de brancheorganisatie.
 
"Het kabinet heeft nu besloten dat er niet gereisd mag worden tot eind maart in plaats van half maart", zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam. Volgens hem ligt de reissector al sinds maart 2020 praktisch stil, waarmee het een van de hardst geraakte bedrijfstakken van de coronacrisis is. "Wij vragen het kabinet om passende steunmaatregelen die ons helpen de periode naar het begin van herstel te overbruggen", aldus Oostdam. Hij benadrukt dat aanvullende steun ook ten goede moet komen aan kleine reisbureaus en zelfstandige reisagenten.
 
Door: ANP