Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

All-inclusive in eigen land bijna net zo duur als in buitenland

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Op vakantie in eigen land blijkt toch niet zo gunstig voor de portemonnee als vaak gedacht wordt. Voor een weekje all-inclusive verblijven betaal je haast net zoveel in Nederland als in de meer populaire vakantielanden. Dit blijkt uit recente cijfers de Vakantie Discounter.
De meeste all-inclusive vakanties voor deze zomer werden geboekt naar Griekenland, Spanje en Turkije de populairste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie. Voor een 8-daagse vakantie (zeven nachten) ben je gemiddeld 700 euro per persoon kwijt. Dat is inclusief vlucht.
 
Voor een 8-daagse vakantie met all-informule in Nederland ben je zo’n 620 euro kwijt, zonder vlucht of transport. Echt groot is het verschil dus niet.
 

Griekenland populairst

 
Griekenland is dit jaar de populairste bestemming om een weekje te ‘all-innen’, gevolgd door Spanje en Turkije. Italië en Oostenrijk maken de top-5 compleet. Een weekje all-inclusive in Griekenland kost je gemiddeld 763 euro per persoon, gevolgd door Spanje (687 euro) en Turkije (640 euro). Wie graag op de centen let kan het best een weekje naar Oostenrijk (359 euro), al wordt hier wel uitgegaan van eigen vervoer in plaats van een vlucht. Een weekje Italië kost zo’n 554 euro per persoon. 
 
De prijzen zijn gebaseerd op 8-daagse vakanties met vertrek van 1 tot en met 31 augustus. Zie ook de website van de Vakantie Discounter
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
27 maart '24 (12:13)

Nieuwe pensioenregeling gaat jaar later in: januari 2026

De nieuwe regels voor de pensioenen in Nederland zijn vorig jaar ingegaan. Dat betekent dat ook het Pensioenfonds Recreatie verandert. In eerste instantie wilde de organisatie de nieuwe regeling vanaf 1 januari 2025 laten ingaan. Dat loopt enige vertraging op: d nieuwe regeling gaat een jaartje later in, vanaf 1 januari 2026. Dat meldt Pensioenfonds Recreatie.

26 maart '24 (14:08)

Minimumloon per 1 juli met 1,2 procent omhoog

Een amendement vanuit de Tweede Kamer is vandaag aangenomen. Dat houdt in dat de minimumlonen vanaf 1 juli 2024 met 1,2 procent zullen stijgen. Goed nieuws voor werknemers, maar voor werkgevers – en zeker in de arbeidsintensieve recreatiesector – toch slecht nieuws. Bovenop alle stijgende kosten moeten de werkgevers nu extra loon betalen. 

26 maart '24 (14:08)

Minimumloon per 1 juli met 1,2 procent omhoog

Een amendement vanuit de Tweede Kamer is vandaag aangenomen. Dat houdt in dat de minimumlonen vanaf 1 juli 2024 met 1,2 procent zullen stijgen. Goed nieuws voor werknemers, maar voor werkgevers – en zeker in de arbeidsintensieve recreatiesector – toch slecht nieuws. Bovenop alle stijgende kosten moeten de werkgevers nu extra loon betalen. 

26 maart '24 (12:51)

Vlieland wil langer toeristisch seizoen en ‘ander type gast’ trekken

Nieuw beleid op het Waddeneiland Vlieland moet ervoor zorgen dat het toeristische seizoen langer duurt. Ook wil het eiland een ander soort gast aantrekken, namelijk 55-plussers. Hiermee wil het eiland het horecapersoneel langer vasthouden. Wel heerst er de angst dat deze stap leidt tot ‘minder respectvolle’ gasten, meldt Omroep Friesland.

26 maart '24 ( 9:19)

Lenny Kuhr treedt weer op na concertverstoring door activisten

Lenny Kuhr treedt dinsdagmiddag weer voor het eerst op nadat haar concert zondag door pro-Palestijnse activisten werd verstoord. De 74-jarige songfestivalwinnares verzorgt een matineevoorstelling in Theater Geert Teis in Stadskanaal. De voorstelling begint om 14.00 uur.

26 maart '24 ( 8:56)

Muziek van Rob de Nijs populair bij uitvaarten

Het lied Zo zal het zijn van zanger Rob de Nijs is dit jaar als nieuwkomer te vinden in de jaarlijkse top 10 van meest gedraaide nummers op uitvaarten. Het nummer uit 1998 staat op de zesde plek in de lijst. Het is voor het eerst dat een lied van De Nijs in de top 10 is beland, maakte uitvaartorganisatie Monuta dinsdag bekend.

21 maart '24 (14:17)

Bijna kwart meer reizigers op Schiphol in februari dan een jaar eerder

Schiphol heeft in februari bijna een kwart meer passagiers verwerkt dan in diezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand 4,6 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van 22 procent.

21 maart '24 ( 9:50)

Nederlanders kopen niet meer elektrische fietsen, scooters of steppen

Het percentage Nederlanders dat e-bikes of andere elektrische tweewielers bezit, stijgt niet meer. Het lijkt ook alsof de aanschaf van elektrische tweewielers niet toenam, zo stelt Multiscope na hun onderzoek.

21 maart '24 ( 8:43)

Wereldberoemde Harry Pottertrein gesloten door autoriteiten

De wereldberoemde Harry Pottertrein in Schotland mag vooralsnog niet meer rijden. De ritten van de historische stoomtrein, gebruikt als de Zweinsteinexpres in de Harry Potterfilms, zijn opgeschort door een geschil over veiligheidsvoorschriften.

20 maart '24 (12:55)

Instabiele treinverbinding Schiphol zorgt voor frustratie bij reisorganisaties

De koepel voor reisorganisaties ANVR is bezorgd over de stabiliteit van de treinverbinding van en naar Schiphol. Volgens de brancheorganisatie geven leden aan "gefrustreerd en geïrriteerd" te zijn over de recente vertragingen rond de luchthaven. Ook zijn er zorgen over de bereikbaarheid met de mei- en zomervakantie in aantocht, zegt een woordvoerster.