Normal_geld1

De provincie Zeeland stelt geld beschikbaar aan toeristische bedrijven die plannen willen maken voor hun toekomst. In totaal zijn er tien tegoedbonnen vrijgemaakt met daarop 25.000 of 50.000 euro. Dit meldt Omroep Zeeland. 

“De uitbraak van het coronavirus heeft een enorme impact op de Zeewuse toeristische sectro. De verblijfsrecreatie en jachthavens hebben weinig mogelijkheden om het verlies in te halen. De bezetting in jun is lager dan in voorgaande jaren”, zegt het provinciebestuur. Herstel blijkt vooral lastig bij dagattracties en in groepsverblijven omdat het daar lastig is om de anderhalvemeterafstandsregel te handhaven in combinatie met een maximaal aantal personen.

Geld alleen gebruiken voor de toekomst

Het geld dat via Impuls Zeeland beschikbaar is gesteld, mag enkel gebruikt worden voor toekomstplannen en niet voor bijvoorbeeld het betalen van personeel. Ook moeten ze een deel van de kosten voor deze plannen zelf kunnen dragen. Voorwaarde is dat ondernemers die een voucher krijgen, hun ervaringen hiermee delen met anderen. 

Door: Nationale Recreatiegids