Normal_camping_tent

Het pleidooi van een Amsterdamse wethouder om (internationale) bezoekersstromen op Amsterdamse campings te beperken, heeft gezorgd tot onrust bij ondernemersvereniging HISWA-RECRON. Als het aan de wethouder ligt wordt de overnachtingscapaciteit van accommodaties in de Nederlandse hoofdstad beperkt en wordt dit vastgelegd in de Tijdelijke Wet maatregelen covid-19. Dit meldt HISWA-RECRON. 

Amsterdamse campings hebben het door corona al moeilijk genoeg en door de overnachtingscapaciteit nog meer aan banden te leggen, worden de problemen alleen maar groter, zegt de ondernemersvereniging. De anderhalvemeterafstandsregel heeft er al voor gezorgd dat accommodaties flink moesten inleveren en dat zal alleen maar meer worden als er gehoor wordt gegeven aan de oproep van de wethouder. Vooral campings hebben hieronder te lijden en worden volgens HISWA-RECRON "onevenredig hard geraakt".

Andere invulling van toerisme in Amsterdam

De wethouder is gevraagd om zijn verzoek tot het inperken van de overnachtingscapaciteit terug te trekken, met name voor campings. De vraag is of hij naar andere mogelijkheden op zoek kan om de bezoekersstromen te beheersen. HISWA-RECRON heeft laten weten graag te willen meedenken "om de omschakeling naar een andere invulling van toerisme in Amsterdam vorm te geven". 

Door: Nationale Recreatiegids