Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe naam voor zeilende chartervaart in Nederland: Hollandsche Zeilvloot

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De zeilende chartervaart in Nederland heeft voor het eerst in de geschiedenis gekozen voor een gezamenlijke naam en bijpassend logo: Hollandsche Zeilvloot. Met steun van HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, hebben initiatiefnemers Holland Sail, NAUPAR en Frisian Sailing Company de weg ingeslagen naar deze nieuwe naam. Dit meldt HISWA-RECRON.
Stijn Boode manager Waterrecreatie van HISWA-RECRON, vertelt waarom de nieuwe naam Hollandsche Zeilvloot hard nodig was: “Duidelijk was dat de naam Chartervaart niet langer voldeed, het is niet iets waar iedereen zich herkent. Net als alle andere namen die de ronde doen, zoals bruine vloot en tall ships. Mooi, maar niet dekkend voor álles wat we hebben varen aan prachtig en historisch erfgoed. We hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk tot een naam te komen die we kunnen gaan gebruiken en vooral ook laden met wat we zijn: zeilende passagiersvaart met schipper.”
 

Achterban betrokken bij totstandkoming Hollandsche Zeilvloot

 
De drie boekingskantoren, aangesloten bij brancheorganisatie HISWA-RECRON, riepen hun achterban en enkele andere partijen als BBZ (de Vereniging voor Beroepschartervaart) en watersportondernemers mee te denken over de nieuwe naam en bijpassend logo tijdens een aantal workshopsessies. Hierin werd niet alleen gezocht naar de gezamenlijke naam, maar ook naar de drijfveren en waarden, beweegredenen van schippers én boekers en een toekomstgerichte visie die de verschillende partijen delen.
 

Hollandsche Zeilvloot: ook goed voor marketing en communicatie

 
De naam is, ondanks dat deze door de inzet van NAUPAR, HollandSail en Frisian Saling Company tot stand is gekomen, niet alleen bedoeld voor de honderd schepen die bij de drie boekingskantoren die lid zijn van HISWA-RECRON zijn aangesloten. Ook alle zelfstandig varenden en schippers van andere boekingskantoren kunnen deze naam gaan gebruiken voor marketing- en communicatiedoeleinden. Boode: “Hoe meer schippers en boekingskantoren die in de commerciële zeilende passagiersvaart actief zijn deze naam gebruiken, uitdragen en delen hoe sterker we staan. De toekomst vraagt om een gezamenlijke aanpak en daar is dit het startpunt van.”
 
Door: Nationale Recreatiegids
18 maart '24 (12:40)

Staat van Groningse vrijetijdsector in online Vrijetijdsmonitor

Hoe is het gesteld met de ondernemers in de vrijetijdsector in de provincie Groningen? En hoe gaat het met het aantal overnachtingen, werkgelegenheid, recreatieve routes en het imago van de sector? Om die vragen te beantwoorden heeft de provincie Groningen de online Vrijetijdsmonitor gemaakt. Hier is alle informatie over de vrijetijdsector bijeengebracht. Ondernemers, onderzoekers, journalisten en bedrijfsmakers kunnen hier naar kijken om inzicht te krijgen in de situatie in Groningen, meldt de provincie. 

14 maart '24 ( 9:50)

Basic-Fit in het groen: meer en duurdere abonnementen verkocht

Basic-Fit heeft vorig jaar meer en duurdere sportabonnementen verkocht, ondanks een tegenvallende vraag in Frankrijk. Het aantal leden van de beursgenoteerde fitnessketen steeg met 13 procent naar 3,8 miljoen, maakte het bedrijf bij de jaarcijfers bekend.

11 maart '24 (15:30)

De mooiste treinroutes in Nederland – Deel twee!

Door het ganse land zijn er mooie treinroutes te vinden. In dit artikel ga je van zee naar bos en van weiland naar stad. Sprinters (SPR), Intercity’s (IC) en stoptreinen komen aan bod. Dit is een tweede reeks met toppers van het railvervoer die wij voor jou hebben geselecteerd.

08 maart '24 (12:16)

Giethoornse bootverhuurders over vaarbelasting: ‘Niks te maken met overlast’

De gemeente Steenwijkerland wil bootverhuurders belasten met een vaarbelasting. Volgens de gemeente een mooie manier om bezoekers mee te laten betalen aan het terugdringen van de overlast door toerisme in Giethoorn. Ondernemers in de bootverhuur zien het echter anders. Zij verenigen zich in de stichting Vaarbeleid Steenwijkerland, die gezamenlijk vindt dat de heffing ‘oneerlijk’ is. Of dat inderdaad het geval is, daar moet de rechter over beslissen. Dat meldt RTV Oost.

08 maart '24 (11:42)

Duizenden mkb'ers moeten deel energiecompensatie terugbetalen

Bijna zeven op de tien mkb'ers die vorig jaar energiecompensatie hebben aangevraagd, moeten een deel van dat voorschot terugbetalen, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het voorschot dat ondernemers via de zogeheten TEK-regeling aanvroegen was gebaseerd op modelberekeningen van het verbruik en de prijzen en dus niet op de daadwerkelijke cijfers. Maar nu is bekend dat gas en elektriciteit goedkoper zijn geworden sinds 2022 en daarom moeten veel ondernemers een deel of hun gehele voorschot terugbetalen.

06 maart '24 ( 8:49)

BNNVARA zwijgt over publicatie AD, maar is nog 'in gesprek' met Kasem en volgt ontwikkelingen

BNNVARA gaat niet reageren op de publicatie in het AD van dinsdagavond over BNNVARA-presentator Khalid Kasem. Dat laat een woordvoerder van de omroep weten. Het AD stelt dat Kasem aan Peter R. de Vries zou hebben verteld dat hij rechtstreeks contact had met Ridouan Taghi, vermoedelijk toen deze voortvluchtig was. BNNVARA is "nog met Khalid in gesprek" en blijft "alle ontwikkelingen volgen". De presentator is officieel "vrijgesteld van werk". Dit betekent dat Khalid Kasem op dit moment niet werkt, maar nog wel aan BNNVARA verbonden is.

05 maart '24 (10:40)

Recreatiemedewerkers stemmen ook in met nieuwe cao

Nadat de vakbonden akkoord zijn met het nieuwe cao recreatie, stemmen ook de recreatiemedewerkers in met het laatste cao-bod vanuit HISWA-RECRON, dat meldt FNV Recreatie. Bijna 85% van de stemmen waren positief.

01 maart '24 (12:18)

Vakantieopties voor minima in deze Zwolse vakantiegids

Mensen met een lager inkomen laten vaak vakantieplannen links liggen. Om hen tóch een leuk uitstapje te bieden is er in Zwolle een speciale vakantiegids gemaakt. Daarin worden vakantieopties voor mensen met een kleine beurs op een rijtje gezet. Zo staan er uitstapjes naar jeugdcampings in en wordt er een zeilvakantie aangeboden, meldt RTV Oost.

27 februari '24 (10:33)

Jaarbeurs Utrecht staakt tijdelijk opvang Oekraïners

De opvang voor Oekraïners in de Jaarbeurs is tijdelijk gesloten, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. "De locatie is overvol, wat bijvoorbeeld leidt tot onvoldoende beschikbare zorgcapaciteit, lange rijen voor de sanitaire voorzieningen en onvoldoende privacy", aldus de veiligheidsregio.

23 februari '24 (10:50)

Ondernemers opgelet: tweede editie kennisevenement Embrace in maart

Op 19 maart is het tijd voor de tweede editie van het kennisevenement Embrace. Booking Expert organiseert dit event voor professionals uit de recreatiesector. Tijdens het evenement zijn diverse lezingen en kennissessies met onder andere Richard van Hooijdonk, Iris Stolwijk en Richard Ottens. Het evenement vindt plaats bij Burgers’ Zoo in Arnhem. Ondernemers uit de recreatiesector kunnen zich gratis aanmelden, meldt Recreatief Totaal.