HISWA Certified Yacht Service

HISWA-RECRON, de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, lanceert een keurmerk voor reparatie en onderhoud aan jachten: HISWA Certified Yacht Service. Met deze certificatie tonen aangesloten jachtservicebedrijven aan dat zij werken met eenduidige controlelijsten bij het doen van reparaties en onderhoud aan plezierjachten. Dit meldt HISWA-RECRON.

Het doel van dit systeem is het voor watersporters inzichtelijk maken dat bij HISWA-RECRON aangesloten jachtservicebedrijven werken volgens vastgestelde protocollen. Zo is de werkwijze duidelijk en weten klanten precies wat ze kunnen verwachten als een HISWA-gecertificeerd jachtservicebedrijf werkzaamheden aan de boot uitvoert.
 

Basis leggen voor kwaliteit

 
Ronald van Enkhuizen van Gebroeders van Enkhuizen, een HISWA-gecertificeerd jachtservicebedrijf: “Klanten vragen om meer zekerheden. In het certificatieprotocol is afgesproken met vastgestelde controlelijsten te werken. Zo leggen we een uitstekende basis voor het bieden van kwaliteit. Ook hebben we met elkaar afspraken gemaakt over het opleidingsniveau van de medewerkers en is er een programma voor permanente educatie. Op deze manier zorgen we ervoor dat de vakkennis van iedereen up-to-date is. Daarnaast worden de HISWA Algemene Voorwaarden en reglementen toegepast zodat watersporters een maximum aan zekerheden krijgen.”
 

Eerste bedrijven met keurmerk

 
De volgende negen bedrijven zijn sinds kort HISWA-gecertificeerde jachtservicebedrijven:
 
Altena Yachting in Geertruidenberg
Delta Yacht in Colijnsplaat
Mariteam Shipyard in Sint-Annaland
Jachtwerf Rexwinkel in Numansdorp
 
Door: Nationale Recreatiegids