Normal_veluwe__heide__bloei__boom__paars__blauwe_lucht

De Veluwe neemt weer de eerste plek in op de ranglijst van populaire binnenlandse vakantieregio’s. Dit blijkt uit het jaarlijkse Continu Vakantie Onderzoek naar het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking. Gelderland blijft net als de afgelopen jaren de meest populaire vakantieprovincie van Nederland. Dit meldt de provincie Gelderland. 

In 2019 hielden Nederlanders ruim 2 miljoen vakanties op de Veluwe en de Veluwerand. De Veluwe staat hiermee, net zoals in 2017, op de eerste plaats. De Groningse, Friese en Drentse zandgronden en de Noordzeebadplaatsen nemen de tweede en derde plaats in.
 

Meer toeristische inkomsten

 
Nederlanders hielden vorig jaar ruim 3 miljoen vakanties in Gelderland, een toename van ruim 6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Ze gaven daarbij 539 miljoen euro uit, ongeveer 44 miljoen meer dan een jaar eerder.
 
Gelders gedeputeerde Peter van ’t Hoog (Toerisme): “Toeristen weten Gelderland, en de Veluwe in het bijzonder, goed te vinden. Daar ben ik zeer trots op! Het bevestigt ook dat het belangrijk is dat we hard blijven werken aan een verantwoord gebruik van al het mooie wat de provincie te bieden heeft.”  
 

Ook meer buitenlandse toeristen naar Gelderland

 
Het CBS meldt dat ook steeds meer buitenlandse toeristen naar Gelderland kwamen. De teller staat op 1,9 miljoen overnachtingen van buitenlandse toeristen en zakelijke bezoekers in de eerste 10 maanden van vorig jaar Een forse toename van ruim 20 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.
 
Via de website van de provincie Gelderland zijn meer resultaten terug te vinden van het Continu Vakantie Onderzoek (CVO) 2019.
 
Door: Nationale Recreatiegids