Normal_eye_filmmuseum__amsterdam-noord

Amsterdam gaat bezoekers zwaarder belasten. Zo wordt er voor verblijf in hotels, naast het percentage van 7 procent aan toeristenbelasting, ook een vast bedrag van 3 euro per persoon per overnachting ingevoerd. Voor verblijf op campings wordt dit bedrag 1 euro. Daarnaast gaat er meer geld naar cultuur. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

De maatregelen maken onderdeel uit van de voorjaarsnota die vandaag is gepresenteerd door wethouder Udo Kock (economische zaken). Het verhogen van de bezoekersbijdragen moet de stad 105 miljoen aan extra toerisme-inkomsten opleveren, zo meldt Het Parool
 

Meer naar cultuur

 
Verder meldt de gemeente Amsterdam dat het college meer gaat investeren in cultuur, waaronder 41 miljoen in de renovatie van theater de Meervaart, de verbouwing van het Amsterdam Museum en OBA Next, een openbare bibliotheek op de Zuidas die zich richt op innovatie, mediawijsheid en digitale inclusiviteit. 
 

Onderhoud infrastructuur, openbare ruimte en groen

 
De openbare ruimte en infrastructuur in de hoofdstad is verwaarloosd, zo stelt de gemeente Amsterdam. Daarom wordt de komende jaren in totaal 289 miljoen gereserveerd voor stadsbehoud en het noodzakelijke onderhoud van de kades, bruggen, wegen, straatmeubilair en groen in de openbare ruimte. Het wegwerken van de achterstanden gaat jaren duren, daarom wordt er jaarlijks nog eens 15 miljoen uitgetrokken vanaf 2023. Er gaat ook veel geld naar het herplanten van bomen, die bijvoorbeeld gekapt zijn om veiligheidsredenen of voor nieuwbouw.
 
Door: Nationale Recreatiegids