Normal_recreatiebeurs271119-juliantienfotografie-jjf07126-0045
Na een jaar van afwezigheid staat op 16, 17 en 18 november de Recreatie Vakbeurs weer op het programma. Op dé vakbeurs van de recreatiebranche kunnen ondernemers netwerken en volop inspiratie opdoen voor het komende recreatieseizoen. De redactie van de Nationale Recreatiegids is graag goed op de hoogte en sprak met beursorganisator Jeffry Plaggenmarsch. Hij praat ons bij over de vakbeurs en vertelde ons wat we deze editie zeker niet mogen missen. 
 
Ieder jaar in november is het vaste prik; de Recreatie Vakbeurs in het Overijsselse Hardenberg. Al negentien jaar brengt organisator Easyfairs hier ondernemers uit de recreatiebranche bij elkaar. Recreatieondernemers maken hier voor de start van het voorjaars- en zomerseizoen kennis met de nieuwste producten, diensten en innovaties van de complete recreatiesector.
 

Ondernemers willen vooral elkaar ontmoeten

 
Verantwoordelijk voor de organisatie van de Recreatie Vakbeurs is Jeffry Plaggenmarsch van Easyfairs. “Na een jaar van afwezigheid door corona kunnen bezoekers zich nu eindelijk weer opmaken voor een spetterende beurs met meer dan 250 exposanten die de hele recreatiebranche vertegenwoordigen”, begint hij enthousiast. “Campinghouders en recreatieondernemers - in de breedste zin van het woord - worden bijgepraat, kunnen inspiratie opdoen en vooral ook elkaar ontmoeten. We hebben gemerkt dat dat is waar ondernemers uit deze sector nu behoefte aan hebben.”
 
 
De organisator van de beurs heeft dan ook z’n uiterste beste gedaan om de ondernemers zich thuis te laten voelen. “Wij proberen de sfeer van de recreatiebedrijven ook naar onze beurs te halen. We spelen in op beleving. Dat zullen beursbezoekers straks al zien aan de entree, maar ook bij de verschillende pleinen op het beursterrein en uiteraard bij de exposanten. Samen zorgen we voor een fantastische beleving.” 
 

Kennissessies in het Kennistheater

 
In zeven gesegmenteerde beurshallen van de Recreatie Vakbeurs worden dertien verschillende thema’s uitgelicht. Plaggenmarsch: “Zo bieden we een heel compleet plaatje met thema’s die voor bijna iedere recreatieondernemer wel belangrijk zijn. Dit gaat van Verblijfsaccommodaties, Spelen & Bewegen, Entertainment & Games tot Recreatietechniek, ICT & Software, Facilitair, Dienstverlening, Tuin & Parken, Mobiliteit, Food & Beverages, Zwembad & Water, Outdoor Living en Interieur en Styling.” 
 
 
Speciaal dit jaar is kennisuitwisseling die centraal staat. “Daarvoor richten we een speciaal kennistheater in waar iedere dag acht sessies gehouden worden”, legt Plaggenmarsch uit. “Er zijn sessies op het gebied van financiering, management, marketing, ICT  en toekomst. Met welke vraag je ook naar de beurs komt, overal is een antwoord op te vinden.” 
 
Naast het kennistheater biedt deze beurseditie een zogenoemde recreatiestudio. Hier kunnen bezoekers en genodigden hun ‘best practice’ delen. Ook wordt er vanuit deze studio elke dag een journaal gemaakt waar te horen én te zien is wat er die dag allemaal voorbij is gekomen op de Recreatie Vakbeurs.”
 

Trend: Een jaar rond vermaak

 
De inrichting en het uitgebreide aanbod van de Recreatie Vakbeurs sluit aan bij de veranderende behoefte van de recreatieondernemer. “Zeker bij de grotere ondernemers zien we dat er steeds meer een verschuiving plaatsvindt. Zij willen 365 dagen per jaar klandizie behouden en hun gasten dus niet alleen maar één of twee seizoenen - traditioneel het voorjaar en de zomer - vermaken, maar het liefst het jaarrond de juiste beleving bieden. Daarom barst het op de beurs van allerlei waardevolle en toffe exposanten om bedrijven te inspireren en te helpen met het bieden van praktische oplossingen zodat bezoekers ook in de herfst en winter vermaakt kunnen worden. 
 
Naast de praktische oplossingen is er deze editie ook meer aandacht voor puur de recreatieondernemer. “Als ondernemer heb je ook te maken met HR, marketing en financiële uitdagingen. Dat wordt deze beurs echt meer uitgelicht dan tijdens de voorgaande edities. Daar valt voor de recreatieondernemer écht nog winst te halen”, besluit organisator Plaggenmarsch.
 
 

Coronamaatregelen

 
De Recreatie Vakbeurs vindt plaats op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november in de Evenementenhal Hardenberg en is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. In verband met de nu geldende coronamaatregelen moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs laten zien om de beurs te betreden. Houd de website in de gaten voor alle actuele informatie.   
 
Door: Nationale Recreatiegids / Walter de Boer
Beeld: Easyfairs
 

Promo Recreatie Vakbeurs 2021:

 


Promo Recreatie Vakbeurs 2021 | Marketing Evenementenhal | 5 oktober 2021