Normal_ome_tinus_4_hei

Dit kampeerseizoen biedt Stichting Natuurkampeerterreinen in samenwerking met Tralaluna, Casita on Wheels, een individuele camperreis langs Natuurkampeerterreinen aan. Drie verschillende belevingsroutes geven een andere kijk op de provincie Drenthe, in de romantische sfeer van het rondtrekken in een origineel kampeermiddel.

De drie belevingsroutes passen goed binnen het thema Venster op het Landschap waarmee de Natuurkampeerterreinen meer aandacht voor de cultuurhistorie op en rond hun terreinen vragen. Camperaars in spe kunnen kiezen uit een route met oog voor de diversiteit aan cultuurlandschappen, een route die de lekkerste streekproducten centraal stelt, en een route bedoeld voor cultuurliefhebbers, met onder andere bezoeken aan Drentse musea en galeries.

Afhankelijk van de gekozen route kan men onderweg aanhaken bij een natuurexcursie, een proeverij of een rondleiding over (valse) kunst. Er zijn tips voor mooie fiets- en wandelroutes, goede restaurants en culturele activiteiten. Onder het mom van actief genieten is er genoeg te doen, maar niets hoeft.

De rondreizen zijn van zaterdag tot zaterdag te boeken en zijn inclusief zeven overnachtingen op drie of vier Natuurkampeerterreinen. De kampeerbusjes zijn geschikt voor twee tot vier personen en zijn compleet uitgerust met een knus interieur, een keukentje met inventaris, beddengoed, routekaarten en informatie voor onderweg. Mensen die liever met hun eigen auto rijden, kunnen in plaats van een kampeerbusje ook kiezen uit twee stijlvol ingerichte caravans.

© Nationale Recreatiegids