Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kris Kross Amsterdam en Tiësto ontvangen Buma Award

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
Het nummer Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam, Antoon & Sigourney K heeft maandagavond de Buma Award Nationaal gewonnen. De plaat was in 2022 het meest gedraaide en bestverkochte liedje van Nederland. Internationaal viel de eer net als vorig jaar ten deel aan The Motto van Tiësto & Ava Max. Dat nummer staat daarnaast ook op 2 in de Top 20 Nationaal.

Tijdens de feestelijke uitreiking van de Buma Awards in Koninklijk Theater Tuschinski Amsterdam ontvingen de schrijvers van de liedjes uit de gehele Top 20 Nationaal een erkenning. Voor Vluchtstrook was de award daarom behalve voor de uitvoerende artiesten, die ook meeschreven aan de song, ook voor tekstschrijvers Brahim Fouradi, Carlos Vrolijk en Kevin Bosch. Thijs Verwest, zoals Tiësto echt heet, was niet aanwezig om zijn beeldjes op te halen. Meau Hewitt, alias MEAU, was er wel en nam voor Dat Heb Jij Gedaan de prijs voor de derde plaats in ontvangst.

Flemming Viguurs, Arno Krabman, Marcus Adema en Sander de Bie pakten met hun voor FLEMMING geschreven nummer Automatisch de vierde plek. Op de vijfde plaats is Jose Coelho terug te vinden, die de prijs won voor In The Dark van Purple Disco Machine, Sophie and the Giants. Hij deelde de vijfde positie met de bandleden van DI-RECT voor het nummer Trough The Looking Glass.

Chanel

Internationaal werd de Top 5 beloond, waarbij Tiësto niet alleen de eerste, maar met 10:35 ook de derde plaats innam. De op één na meest gedraaide en bestverkochte song Internationaal was Falling Back, dat songwriter Christian Astrop maakte voor de Canadese superster Drake. Op de vierde plaats is de Spaanse inzending van het Eurovisie Songfestival in 2022 terug te vinden. SloMo van Chanel, dat werd geschreven door de Nederlander Arjen Thonen, staat op de vierde plaats. Jose Coelho pakte internationaal ook de vierde plaats met In The Dark.

De winnaars van de juryprijzen waren in de aanloop naar de uitreiking al bekend. In Tuschinski mochten Paul Elstak (Gouden Harp), Herman van Veen (Life Time Achievement Award) en Erik de Jong alias Spinvis (Lennaert Nijgh Prijs) hun beeldjes maandag ook daadwerkelijk in ontvangst nemen.

Door: ANP

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.