Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oudste muziekfestival van Rotterdam in teken van romantiek

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Oudste muziekfestival van Rotterdam in teken van romantiek
Rotterdam is binnenkort weer the place to be voor een weekend vol passie, romantiek en joie de vivre. Want op zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Weekend van de Romantische muziek, het oudste klassieke muziekfestival van Rotterdam, weer plaats in het Park bij de Euromast. Het festival opent op zaterdagavond met het Maanlichtconcert waarbij gerenommeerde musici uit binnen- en buitenland hun bijzondere en meeslepende kunsten komen vertonen. De Dag van de Romantische Muziek, op zondag, heeft een meer ongedwongen karakter waarbij je naar eigen invulling kan genieten van een breed aanbod aan kwalitatief hoogstaande klassieke muziek op verschillende podia. Leuk om te weten: vaste bezoekers van het festival trekken vaak hun mooiste outfits mét hoed uit de kast waardoor het festival een extra romantische uitstraling krijgt. Dit meldt de organisatie

Het Maanlichtconcert (zaterdag 13 augustus)

Tijdens het Maanlichtconcert kun je genieten van de crème de la crème uit het romantische muziekgenre. Geniet van meesterpianist Thomas Beijer die het klavier met zijn spel tot leven laat komen, de swingende improvisaties van violist Julia Philippens (FUSE), jazzy tunes van Benjamin Herman (New Cool Collective) en de mooiste aria’s en duetten van bariton Raoul Steffani en mezzosopraan Karin Strobos. De Britse contrabassist Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest) zorgt voor een vrolijke noot en zo nu en dan bundelen de hoofdartiesten hun talenten met het kamerorkest onder leiding van violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling. Niet zo’n kenner van het romantische genre? Geen probleem! Presentator Floris Kortie, bekend van Podium Witteman, zal de artiesten een voor een introduceren en de ontstaansgeschiedenis van de opgevoerde stukken met het publiek bespreken. En kom bijtijds! Want het Maanlichtconcert opent met een sfeervol voorprogramma met (wereld)muziek uit alle windstreken; dit in samenwerking met het Batavierhuis, dé kweekvijver voor jong muziektalent in Rotterdam. Zo zal onder andere Batavier Simone van der Weerden, een van de weinige vrouwelijke bandoneonisten in Europa, samen met haar tangokwintet Locos lindos Het Park in Argentijnse sferen brengen.

Dag van de Romantische Muziek (zondag 14 augustus) 

De Dag van de Romantische Muziek trakteert bezoekers traditiegetrouw op een gratis toegankelijk muziekmenu voor jong en oud. Op het programma staat een gevarieerd aanbod aan optredens, waardoor het mogelijk is kennis te maken met verschillende instrumenten, bezettingen, ensembles en klassieke stijlen die variëren van barok tot wereldmuziek. Zo kan op het Beethovenpodium o.a. genoten worden van de internationaal beroemde pianovirtuoos Alexander Ullman, de grootmeesters van het stemmentheater Frommermann en van de indrukwekkende vocale acrobatiek van sopranist Maayan Licht. Zangeres Sterre Konijn brengt bezoekers vanaf het Verdipodium in vervoering, terwijl muzikanten op het Satiepodium de klanken van harp, cello en het magische geluid van de celesta over het publiek strooien. Een ideale spot dus om op een kleedje in het gras lekker weg te dromen. Meer zin om te dansen? Bezoek dan de Muziekkiosk, waar DJ Brendan Jan Walsh klassieke muziek laat swingen als nooit tevoren. Of pak een van de koptelefoons bij de Silent Disco. Kortom, deze dag is zowel spot on voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber als voor de bezoeker die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met het romantische muziekgenre, uitgevoerd door de allerbeste musici.

De Food Area

Genieten van mooie muziek gaat natuurlijk nog beter met een lekker drankje en hapje. Hiervoor kun je terecht in de veelzijdige Food Area. Maak hier je borrel compleet met vegan bitterballen en croquetten van Cas & Kas. Of ga voor Mexicaanse nacho’s van Esa’s met toppings in alle varianten. En ook Pomms’ is aanwezig voor de lekkerste frites van Hollandse bodem. Toch meer zin een internationale hap? Dan is Manic Organic de foodtruck die je zoekt. Hun menukaart is namelijk geïnspireerd op food- en lifestyle trends uit alle windstreken. High tea liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de roze foodtruck van Roosje Doorn. De Food Area is op gepaste afstand van de podia geplaatst om geluidsoverlast te voorkomen. Andersom wordt er wel voor gezorgd dat de muziek te horen is in de Food Area.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Weekend van de Romantische muziek 

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.

16 april '24 ( 9:12)

Bevrijdingsfestival Alkmaar moet wijken voor broedende lepelaars

Waar normaal gesproken het Bevrijdingsfestival in Alkmaar in het Cultuurpark de Hout wordt georganiseerd, moeten mensen die de vrijheid willen vieren dit jaar wijken naar een andere locatie. In het park zijn lepelaars neergestreken om hier te broeden. Daarom gaat het festival dit jaar verhuizen, meldt NH Nieuws.

15 april '24 ( 8:57)

Jubilerende Nits onder de indruk van optredens in Carré

De twee optredens op zaterdag en zondag in Koninklijk Theater Carré hebben indruk gemaakt op de mannen van Nits. De Nederlandse popgroep viert dit jaar het 50-jarig bestaan en gaf daarom onder meer twee optredens in het beroemde Amsterdamse theater.

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.