Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Utrecht eerste stad met introductieweek voor mbo-studenten

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Utrecht eerste stad met introductieweek voor mbo-studenten
Deze zomer kunnen mbo-studenten uit Utrecht zich aanmelden voor de UIT-week. De UIT-week is een jaarlijks terugkerende introductieweek die vergelijkbaar is met die in andere studentensteden zoals de KEI-week. Voorheen waren mbo’ers hiervan uitgesloten maar dit jaar kunnen zij ook meedoen. Dit meldt de Gemeente Utrecht 

Beginpunt

De introductieweek staat bekend als het beginpunt van veel jongvolwassenen. Ze leren de stad kennen waarin ze gaan studeren, maken gave feestjes mee en kunnen zich inschrijven bij een studentenvereniging. Vroeger mochten alleen hbo-studenten en universitaire studenten meedoen met de week of zich inschrijven bij een vereniging.

Buitengesloten 

Sinds een paar jaar worden MBO-studenten ook bij wet omschreven als student. Toch wordt er nog vaak op ze neergekeken en worden ze buitengesloten van sommige onderdelen in de samenleving. Ze komen de studentenkroeg niet in en in veel studentensteden mogen ze niet meedoen met evenementen zoals de introductieweken.

Mbo-studentenverenigingen  

Daar is nu verandering in gekomen. Maar ook studentenverenigingen blijven vaak ontoegankelijk voor mbo’ers. De overkoepelende mbo-studentenraad in de stad (MBO-sr030) is erg te spreken over de toegang tot de UIT-week. Parallel aan deze ontwikkeling ontstaan er steeds vaker mbo-studentenverenigingen.

Door: Nationale Recreatiegids  

21 mei '24 ( 9:05)

Organisatie Freshtival blikt tevreden terug op 'geniale show' Joost Klein

De organisatie van Freshtival is tevreden over de manier waarop het optreden van Joost Klein op het festival in Enschede zondagavond is verlopen. Eric van Oosterbaan van organisator Absolutely Fresh Entertainment vond dat de 26-jarige Fries "een geniale show" heeft neergezet.

17 mei '24 (10:29)

Den Haag wil vervanger voor Tong Tong Fair

De gemeente Den Haag is vastberaden om een alternatief Indisch festival op touw te zetten. Daarbij is de gemeente bereidt om tot ‘het uiterste’ te gaan. De gemeente blijft daarentegen op de achtergrond: de gemeente wil partijen bij elkaar brengen maar niet zelf een festival organiseren, meldt Omroep West. 

17 mei '24 (10:22)

Extra concert van Ladies of Soul in Ziggo Dome

De formatie Ladies of Soul staat volgend jaar niet een, maar twee keer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam. De vraag naar kaarten is volgens de organisatie dusdanig groot dat er na het optreden op 4 april een extra concert is toegevoegd op 5 april.

17 mei '24 ( 9:36)

The Script treedt dit jaar twee keer op in Nederland

The Script komt eind dit jaar voor twee concerten naar Nederland. De Ierse band staat op 6 december in Rotterdam Ahoy en treedt een dag later op in de Amsterdamse Ziggo Dome, maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

16 mei '24 (12:33)

Hier vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vijfheerenlanden. Dat maakte omroep NTR donderdag bekend. Op zaterdag 16 november zet Sinterklaas voet aan wal in Vianen, in de gemeente Vijfheerenlanden. De NTR doet vanaf 12.00 uur verslag op NPO 3.

16 mei '24 ( 9:19)

Gastoptreden van Dries Roelvink bij De Toppers

Dries Roelvink verzorgt gastoptredens tijdens de drie concerten die De Toppers op 24, 25 en 26 mei in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam geven. Voor de 65-jarige zanger is dat "een langgekoesterde wens" die nu in vervulling gaat, zei Roelvink in Shownieuws.

16 mei '24 ( 8:20)

Rammstein moet aan geluidsregels voldoen in Nijmegen

Rammstein moet zich bij de twee concerten in het Goffertpark in Nijmegen op 18 en 19 juni aan de geluidsregels houden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten aan het ANP. De twee optredens maken deel uit van een Europese tour van de Duitse band.

16 mei '24 ( 8:15)

Organisatie Freshtival: optreden Joost Klein gaat naar verwachting door

Het optreden van Joost Klein bij het Freshtival Weekend in Enschede komende zondag gaat naar verwachting door. Dat laat een woordvoerder van het festival woensdag weten aan het ANP. Dit wordt het eerste optreden van de artiest sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, waarbij hij werd gediskwalificeerd.

15 mei '24 (12:02)

Dutch Comic Con voegt Harry Potter-ster toe aan line-up

Stanislav Yanevski is de nieuwste gast die is aangekondigd voor Heroes Dutch Comic Con. De Bulgaarse acteur, bekend van zijn rol als Viktor Krum in Harry Potter and the Goblet of Fire, komt op zaterdag 22 en zondag 23 juni naar de Jaarbeurs Utrecht.

14 mei '24 (14:41)

Chef'Special geeft dag na eerste concert in AFAS Live een tweede

Chef'Special geeft dit najaar een extra concert in AFAS Live in Amsterdam. De band speelt naast donderdag 10 oktober ook nog een show op vrijdag 11 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.