Nu nog geen maatregelen tegen apenpokken op Pinkpop

Pinkpop treft nog geen maatregelen tegen de verspreiding van het apenpokkenvirus, laat festivalmanager Niek Murray maandag desgevraagd aan het ANP weten. "Daar is het nog veel te vroeg voor."

De organisatie weet "hetzelfde als iedereen" over het virus, stelt Murray, "dat is nog bijna niks. We nemen altijd alle aspecten mee, maar het is nu nog te vroeg om er iets zinnigs over te zeggen." Daarom is Pinkpop hier "op dit moment niet mee bezig", meldt hij. Momenteel staat vooral de opbouw van het festival, dat van 17 tot en met 19 juni plaatsvindt in Landgraaf, centraal.

Bij apenpokken heeft de patiënt griepsymptomen en huiduitslag, in het gezicht maar ook op andere delen van het lichaam. Inmiddels zijn twee gevallen van het apenpokkenvirus bekend in Nederland, bevestigde het RIVM eerder. De GGD vraagt mensen die contact hebben gehad met iemand die positief testte op het apenpokkenvirus om tot drie weken in quarantaine te gaan. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, benadrukte een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eerder, omdat er nog veel onduidelijk is over het virus.

Door: ANP