Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mogelijk 6 mensen gedrogeerd met injectienaald bij Pleinfestival Kaatsheuvel

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Mogelijk 6 mensen gedrogeerd met injectienaald bij Pleinfestival Kaatsheuvel
Afgelopen zaterdagavond hebben zes mensen een melding gedaan van mogelijke drogering met een injectienaald. Volgens woordvoerders van de politie is dit een bijzonder unieke situatie en is er in ruim 38 jaar geen politie ter plekke geweest. Dit melden het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant.  

Steeds meer meldingen  

Het liep storm bij de EHBO-post op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Onder de meldingen bevond zich een 18-jarige vrouw die onwel naar het ziekenhuis moest. De politie is daarom een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de incidenten. Ze roepen op om bij verdere klachten naar de huisarts te gaan. Het Pleinfestival was al sinds donderdag gaande met een grote kermis en live optredens. Ook in Helmond is afgelopen vrijdag een melding gemaakt van kinderen die mogelijk gedrogeerd zijn met een injectienaald.

Spiking  

Zondag is het festival gewoon doorgegaan. Steeds vaker worden nietsvermoedende slachtoffers gedrogeerd met een injectienaald. Vaak bevatten die verdovende middelen die het slachtoffer verlammen, met alle gevolgen van dien. Het overgrote merendeel van de slachtoffers zijn vrouw. Niet alleen in Nederland maar ook in Groot-Brittannië en Frankrijk komt ‘needle spiking’ steeds vaker voor. Het is een smet op het vrije karakter van het westerse uitgaansleven.

Door: Nationale Recreatiegids 

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.