Oerol theater- en muziekfestival met Simone Weimans en Joost Prinsen

Presentator Cornald Maas reist ook dit jaar weer af naar Terschelling voor Opium op Oerol. Vanaf maandag 13 juni presenteert hij een week lang het tv-programma waarin hij live verslag doet van het theater- en muziekfestival, maakte AVROTROS vrijdag bekend.

Maas ontvangt op het waddeneiland dagelijks een mediapersoonlijkheid met wie hij praat over zijn of haar belangstelling voor cultuur. Dit jaar zullen Simone Weimans, Joost Prinsen en Noraly Beyer, Marion Koopmans en Ron Fresen aanschuiven. Ook Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media, is te gast. Ze bezoeken allemaal een theater- of muziekvoorstelling en praten daar met Maas over door. Podiumdichter en muzikant Lisette Ma Neza en Carolien Borgers hebben een vaste rol in het programma. Lisette brengt iedere dag een live-performance vanuit de duinpan die een week dienst doet als studio en Carolien verkent Oerol.

De afgelopen twee jaar was Oerol vanwege corona volledig digitaal. Dit jaar is er weer een live-editie. Het festival vindt plaats van 10 tot en met 19 juni.

Door: ANP