Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Brabant viert 11e van de 11e met beperkende maatregelen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Brabant viert komende donderdag gewoon de 11e van de 11e. De traditionele opening van het carnavalsseizoen op 11 november kan doorgaan, maar er zijn wel beperkende maatregelen van kracht in verband met corona. Dat blijkt uit een rondgang vrijdag langs veiligheidsregio's en gemeenten in Brabant.

Anders dan in Limburg kent Brabant geen centrale aftrap. De plaatselijke feesten vinden in afgesloten ruimten plaats, en dus moet iedereen die wil meedoen een QR-code laten zien bij de entree.

Alleen in Breda gaat het feest op de Grote Markt niet door, omdat de gemeente bang is dat het daar te druk wordt. Er wordt nog naar een alternatief gezocht.

Hekken en coronatoegangsbewijzen

De burgemeesters van de afzonderlijke gemeenten hebben wel de bevoegdheid de vergunning alsnog in te trekken, zei een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant. Zij bevestigde ook dat de 11e van de 11e in heel Brabant doorgang kan vinden. Een woordvoerster van de Veiligheidsregio Brabant Noord zei dat de feesten binnen de veiligheidsmarge van de coronamaatregelen vallen en daarom met beperkingen kunnen doorgaan.

De openingsviering van het carnavalsseizoen kan donderdag buiten en binnen gevierd worden. Buiten worden hekken rond de feestplek gezet en er wordt met coronatoegangsbewijzen gewerkt. Ook is er een maximumaantal bezoekers, met een maximum van 75 procent van wat normaal terecht kan op die plek.

Polsbandjes

Voor de 11e van de 11e in Den Bosch zijn alle polsbandjes voor de door de horeca georganiseerde festiviteiten al verkocht, aldus een woordvoerder van de gemeente. Ook daar vindt het feest plaats binnen of buiten in een met hekken afgesloten gebied met corona-toegangscontrole. Delen van het centrum zijn afgesloten met hekken, het aantal bezoekers is aan een maximum gebonden. Handhavers van de gemeente zien toe dat de coronacheck goed verloopt bij de ingangen.

Ook Eindhoven laat het feest gewoon doorgaan. Wel is de 11e van de 11e daar kleinschaliger en wordt het gevierd in kroegen en concertzalen, met coronabeperkende maatregelen.

In Limburg werd donderdag de provinciale aftrap van de 11e van de 11e in Roermond afgeblazen. De Veiligheidsregio Limburg-Noord vindt de risico's voor verspreiding van het virus, ondanks controles van de QR-code, te groot en vreest overbelasting van de zorg.

Door: ANP

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.