Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

MOJO: sector afgerekend op geblunder van het kabinet

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De resultaten van de Fieldlab-evenementen moeten weer leidend zijn voor het coronabeleid van het kabinet op het gebied van evenementen. De Fieldlabs hebben volgens topman Gijs de Jong van de KNVB en Ruben Brouwer van festivalorganisator MOJO aangetoond dat zowel festivals als voetbalwedstrijden veilig kunnen met 100 procent publiek. In een interview in het AD zeggen de twee dat de sector is afgerekend op geblunder van het kabinet.

"We hebben heel erg gevochten voor de Fieldlab-experimenten. Daar is uitgekomen dat we op een veilige manier dingen kunnen organiseren. Maar vervolgens is daar bijna niks mee gedaan. Dat is vreemd", zegt De Jong. Volgens Brouwer zijn bij het versoepelen van de coronamaatregelen in juni meerdere fouten gemaakt. "Het kabinet koos voor ‘Dansen met Janssen’, rekte de geldigheidsduur van een test op van 24 naar 40 uur, en gebruikte de uitkomst van de Fieldlab-experimenten om meteen alles open te gooien, ook de nachthoreca. Daar waren die experimenten niet voor bedoeld."

Na de versoepelingen stegen de coronacijfers explosief en greep het kabinet weer in. Daardoor mogen stadions nu nog voor slechts twee derde gevuld zijn en mogen alleen eendaagse festivals (zonder vaste zitplaats) worden georganiseerd met een maximum bezoekersaantal van 750 mensen.

"We moeten gewoon naar de feiten kijken. Dat was juist het goede van Fieldlabs. Daarbij draaide het niet om beeldvorming of politiek, maar om wetenschap. Ik heb het idee dat ze dat in het buitenland veel meer doen. Engeland heeft volle stadions, Duitsland werkt ook daarnaartoe, België is volop bezig met evenementen", aldus De Jong. Brouwer vult in het AD aan: "Als je dan nu ziet dat Nederlandse jongeren massaal kaartjes kopen voor evenementen in België, die op basis van de Fieldlab-resultaten gehouden worden, dan gaat er dus echt iets mis."

Door: ANP

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.