Normal_rss_entry-320303

Het kort geding dat ID&T had aangespannen tegen de overheid gaat vrijdag opnieuw niet door. De festivalorganisator houdt het nogmaals aan aangezien het demissionaire kabinet komende maandag waarschijnlijk toch een beslissing neemt over evenementen zonder overnachting.

Afgelopen maandag maakte de overheid bekend dat evenementen zonder overnachting nog tot 13 augustus moeten wachten om te horen of, en onder welke omstandigheden ze door kunnen gaan. Na gesprekken met de Alliantie van Evenementenbouwers en de ID&T Groep heeft het kabinet besloten al eerder een besluit te nemen over eendaagse evenementen vanaf 14 augustus. Alle meerdaagse festivals met overnachting zijn in ieder geval tot 1 september afgelast.

Rosanne Janmaat, COO van de ID&T Groep, is positief. "We zijn blij dat we samen met de Alliantie van Evenementenbouwers het kabinet hebben kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van snelle besluitvorming voor onze branche. Wij gaan ervan uit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en er vanaf 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier," laat ze weten in een verklaring.

Totdat het kabinet met een nieuw besluit komt, wordt het kort geding dat ID&T samen met ruim veertig aangesloten evenementenorganisatoren heeft aangespannen, aangehouden. Mocht worden besloten deze evenementen tot 1 september te verbieden, dan wordt de zaak komende week alsnog doorgezet.

De organisaties die zich bij ID&T aansloten zijn onder meer die van Paaspop, Apenkooi, Zwarte Cross en Het Amsterdams Verbond.

Door: ANP