Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nadal voor derde keer naar tennistoernooi Rotterdam

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Rafael Nadal maakt begin maart voor de derde keer zijn opwachting op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 20-voudig grandslamkampioen uit Spanje, de nummer 2 van de wereld, deed in 2009 voor het laatst mee in Ahoy.

Twaalf jaar geleden haalde Nadal de finale in Rotterdam. Hij moest toen zijn meerdere erkennen in de Schot Andy Murray. Een jaar eerder, bij zijn debuut, verloor hij in de tweede ronde.

"Ik kijk er naar uit om weer terug te keren in Nederland. Het is te lang geleden dat ik in Rotterdam heb gespeeld. Nu het seizoen er zo anders uitziet, past het goed in mijn schema. Het is een toernooi waar ik graag speel en ik hoop op de erelijst te kunnen komen. Ik verheug me er op mijn Nederlandse vrienden en fans te zien", zei de 34-jarige Nadal, die in totaal 209 weken lang de nummer 1 van de wereld is geweest.

Federer

In 2018 kwam voor het laatst een speler uit de zogenoemde 'Big Four' - Novak Djokovic, Nadal, Roger Federer, Andy Murray - naar Rotterdam. Federer pakte drie jaar geleden ten koste van Grigor Dimitrov de titel en verzekerde zich in die week van de leidende positie op de wereldranglijst.

"Het is geen geheim dat Nadal een van mijn favoriete spelers aller tijden is. De strijd die hij op de baan brengt is ongeëvenaard. Zijn vechtlust in combinatie met zijn unieke techniek is een voorbeeld voor iedereen. Dat hij na zoveel jaar weer terugkeert in Rotterdam maakt het natuurlijk extra bijzonder", aldus toernooidirecteur Richard Krajicek.

Schema

"Jaarlijks hebben we contact gehad over deelname, maar vaak paste het niet in het schema. Nu het seizoen er qua opbouw anders uitziet, stond hij er voor open om weer naar Rotterdam te komen. Uiteraard zijn we gelijk op die kans gesprongen. Het zou mooi zijn als we hem straks op 7 maart aan onze erelijst toe mogen voegen."

Nadal krijgt in Ahoy concurrentie van onder anderen Daniil Medvedev, Stan Wawrinka en Kei Nishikori. Het toernooi vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 7 maart en zal hoogstwaarschijnlijk zonder publiek worden gespeeld. Aanvankelijk stond het toernooi in februari gepland, maar in verband met het coronavirus werd het evenement met een paar weken uitgesteld.

Door: ANP

Voor meer informatie, zie de website van ABN AMRO. Kaartverkoop gaat via de website van Ahoy

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.