Normal_rss_entry-289470

Suzan & Freek, De Jeugd van Tegenwoordig, Sunnery James & Ryan Marciano en Snelle nemen op 31 december muzikaal en digitaal afscheid van 2020. Samen met artiesten als Broederliefde, Jeangu Macrooy, Sam Feldt, Jandino Asporaat en Yellow Claw treden ze op tijdens het online thuisfestival GOODBYE 2020, meldt de organisatie.

Het festival wordt door de overheid financieel ondersteund. Vanuit het NCTV, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, is een miljoen euro beschikbaar gesteld. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport past het evenement binnen de doelstelling om alternatieve activiteiten voor jongeren en jongvolwassenen aan te bieden tijdens de feestdagen.

Virtuele festivalgangers kunnen tijdens oud en nieuw "gratis vanuit de huiskamer" via meer dan veertig streams optredens bijwonen. Allerlei muziekstromingen komen voorbij: van Nederlandstalig tot drum & bass en van techno tot hiphop. Jandino Asporaat, Roué Verveer en Howard Komproe verzorgen een comedyshow. In totaal zijn tussen 17.00 en 05.00 uur optredens van zo'n 250 artiesten te zien. De online podia worden ondersteund door festivals als Dance Valley, Milkshake Festival en Vunzige Deuntjes.

GOODBYE 2020 is een online alternatief voor oud-en-nieuwfeesten die vanwege de coronamaatregelen niet kunnen doorgaan. "Het is volgens ons dé manier om veilig en verantwoord het nieuwe jaar in te gaan", zegt Maarten Schulz, een van de bedenkers. Via Zoom kan contact worden gelegd met vrienden, familie en andere feestgangers.

Het volledige schema wordt later bekendgemaakt.

Door: ANP