Normal_rss_entry-242527

De deelnemers van het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen gaan het zondag met windkracht 8 à 9 zwaar krijgen op de Oosterscheldekering, maar de wedstrijd gaat vooralsnog gewoon door. Dat zegt organisator Robrecht Stoekenbroek. Weeronline verwacht windstoten van rond de 90 kilometer per uur.

Een paar jaar geleden waaide het ook hard, met uitschieters naar windkracht 11, en toen ging het kampioenschap ook door. "De fietsers gingen tergend langzaam en van links naar rechts over het parcours, maar het was niet gevaarlijk", zegt Stoekenbroek. "In het ergste geval waai je om bij zo'n harde wind".

Windkracht 10 is de grens

Er doen driehonderd mensen mee aan het NK. Ze rijden op een gewone fiets met terugtraprem over de 9 kilometer lange wegverbinding tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. De organisatie bekijkt op de dag zelf hoe gevaarlijk het is. Bij windkracht 10 gaat de Oosterscheldekering dicht, dus dan gaat het kampioenschap sowieso niet door.

Zondagavond gaat het nog harder waaien. Dan wordt aan zee windkracht 9 à 10 verwacht met windstoten tot 130 kilometer per uur.

Door: ANP

Meer informatie over het NK Tegenwindfietsen is te vinden via Facebook en de NK Tegenwindfietsen newsroom.