Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wandelen langs (inter)nationale theateracts tijdens Wonderlicht Alkmaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
In Alkmaar wordt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari Wonderlicht Alkmaar gehouden. Tijdens dit evenement worden het Alkmaarse Bolwerk, het Canadaplein en de Grote Kerk sprookjesachtig verlicht. Een theaterwandeling leidt door het historische stadspark, waar de Belgische Vuurmeesters de route met vuurkunstwerken verlichten. Dit meldt DOSS Event Support, de organisator van het evenement. 
Deelnemers aan de wandeling  worden langs nationale en internationale theateracts gevoerd. De route eindigt bij het Festivalhart op het Canadaplein in het centrum. Daar treden elke avond verschillende singer-songwriters op onder wie Luc Nieuwland, Sterre Weldring en Anneleen Elout. De optredens van muzikanten, sprekers en dichters vinden plaats op een hoofdpodium en bij de op het plein geplaatste vuurschalen. Voor het publiek zijn er een tent en zithoekjes. Met bij de vuurplaatsen onder meer marshmallows en glühwein en veel lekkers uit de foodtrucks van lokale ondernemers.
 

Wonderlicht Alkmaar

 
Een groot deel van het oude Alkmaarse stadshart wordt tijdens Wonderlicht Alkmaar op unieke wijze in het licht gezet. Voor jong en oud is er 14 februari (Valentijnsdag), 15 februari en 16 februari tussen 18.00 en 22.00 uur elk kwartier een theaterwandeling.  In het water van de Singel staan ’s avonds 12 lichtgevende menselijke figuren van Sacred Places. Bij de Kneppelbrug ontmoet men de in een heliumballon zwevende Otto Baron van Tourix. En zo zijn er voor de wandelaars tijdens hun tocht over het Alkmaarse Bolwerk nog veel méér nationale en internationale theateracts.
 

Grote Kerk sfeervol verlicht

 
De vlakbij het Canadaplein gelegen Grote Kerk is tijdens de festivaldagen ook van 17.30 uur tot 23.00 uur geopend en wordt sfeervol verlicht. Wie na de wandeling trek heeft, kan meedoen aan een doorlopend aanschuifdiner en samen met andere deelnemers genieten van een kop goed gevulde snert of pomodorisoep en boerenbrood. Kaarten voor dit diner kunnen ook online worden gereserveerd.
 
Voor alle informatie en kaarten, zie de website van Wonderlicht Alkmaar.
 
Door: Nationale Recreatiegids
15 april '24 ( 8:57)

Jubilerende Nits onder de indruk van optredens in Carré

De twee optredens op zaterdag en zondag in Koninklijk Theater Carré hebben indruk gemaakt op de mannen van Nits. De Nederlandse popgroep viert dit jaar het 50-jarig bestaan en gaf daarom onder meer twee optredens in het beroemde Amsterdamse theater.

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.