Mondkapje

De angst voor het coronavirus heeft ook Nederland bereikt. Gevolg: de vraag naar mondkapjes is omhooggeschoten. Met name op plekken waar veel toeristen komen heeft de verkoop van mondkapjes een vlucht genomen. Dit meldt NU.nl

Volgens een woordvoerder van apotheekgroothandel Alliance Healthcare zijn de mondkapjes op Schiphol “niet aan te slepen” en is ook op een plek als Hoog Catharijne in Utrecht, waar eveneens veel toeristen komen, de vraag enorm hoog. 
 

Vooral Aziatische toeristen

 
Tegenover NU.nl laat de woordvoerder weten dat het vooral Aziatische toeristen zijn die de mondkapjes kopen. Alliance Healthcare exploiteert onder meer zestig vestigingen van Boots-apotheken, waarvan er ook veel in woonwijken zijn gelegen: daar is de vraag naar mondkapjes nauwelijks toegenomen. 
 

Voorraden gaan hard

 
Bij Alliance Healthcare zijn de eigen voorraden van mondkapjes inmiddels helemaal op. Een van de grootste producenten van mondkapjes, 3M, heeft de productie ervan inmiddels flink opgeschroefd. Het coronavirus komt het bedrijf mogelijk niet slecht uit: het bedrijf presteerde afgelopen kwartaal niet optimaal.
 
Door: Nationale Recreatiegids