Normal_eurovisiesongfestival_2020__logo_

De actie Celebrate Together, waarbij Rotterdammers van 18 jaar en ouder met een laag inkomen kans konden maken op gratis kaarten voor het Songfestival, is gisteren afgerond. In totaal hebben ruim 3.000 Rotterdammers zich ingeschreven. Zij zijn allemaal, mits ze voldoen aan de actievoorwaarden, verzekerd van twee tickets voor één van de negen shows. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

In totaal worden dus 6.000 mensen blij gemaakt met gratis toegang het Songfestival in Rotterdam Ahoy. Daarnaast spant de organisatie zich in voor extraatjes zoals consumpties en vervoer, zodat alle winnaars kunnen genieten van een compleet, onbezorgd avondje uit. Ruim 600 mensen hebben gebruik gemaakt van de verlengingsperiode.
 

Duizenden gratis kaarten Songfestival

 
In totaal waren er 8.500 kaarten gereserveerd voor de winactie, verdeeld over de negen shows. Waarvan 1.000 kaarten per show en 500 kaarten voor de populaire finale. Uiterlijk begin maart krijgen de inschrijvers bericht bij welke show zij zijn ingeloot.
 

“Geen ‘nee’ verkopen”

 
Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur, Toerisme: “Ik ben er ongelooflijk trots op dat we deze actie hebben kunnen realiseren en dat hiervoor voldoende kaarten zijn gereserveerd. Zo kunnen we nu iedereen die zich heeft inschreven blij maken en hoeven we geen ‘nee’ te verkopen. Het Songfestival wordt op deze manier echt een feest van en voor iedereen! Bovendien kunnen we nu een tweede wens op onze lijst afstrepen. Namelijk dat we ook al onze enthousiaste vrijwilligers kunnen trakteren op tickets. Zij zijn ware ambassadeurs van de stad en van het Songfestival en zorgen er straks voor dat alles op rolletjes verloopt en dat al die duizenden fans en (buitenlandse) bezoekers gastvrij worden ontvangen.”
 

“Kers op de taart”

 
Sietse Bakker, de hoofdproducent van het Songfestival: “Geheel in lijn met ons thema Open Up willen we deze 65ste editie van het Eurovisiesongfestival voor iedereen toegankelijk maken. We zijn er trots op dat we met deze actie zoveel mensen het songfestival zelf kunnen laten beleven. Dat we ook onze vrijwilligers op deze manier blij kunnen maken is de kers op de taart. Dat we uiteindelijk kaarten over hebben is wat ons betreft een mooiere uitkomst dan dat we veel van deze mensen hadden moeten teleurstellen. Het is in de geschiedenis van 65 jaar songfestival nog nooit voorgekomen dat er zoveel kaarten kosteloos beschikbaar zijn gesteld.”
 
Het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam. De tweede ronde van de reguliere kaartverkoop vindt plaats op 30 januari
 
Door: Nationale Recreatiegids