Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Blue Monday: een uitstekend excuus om de hort op te gaan - 5 tips!

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 10 min
location_on [xx]km
Blauwe Maandag, Blue Monday, Dramaandag: hoe je het ook noemt, het schijnt vandaag de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. (Iets met goede voornemens die mislukt zijn, winterweer en wat ons betreft speelt Dry January ook een rol). Allemaal marketing natuurlijk, maar ook: een goed excuus om vandaag de hort op te gaan. Vijf tips!

Theater: Benjamin Moen en Yannick Noomen Under Pressure – Internationaal Theater Amsterdam, 19.30 uur

 
Under Pressure is een ietwat egoïstische, maar oprechte poging van twee jongens om groot te denken en te doen”, zo valt te lezen op de website van het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Kijk, dat kunnen we gebruiken op deze dag. Het stuk is gemaakt door Benjamin Moen en Yannick Noomen. Als twee gestreste jonge theatermakers bezingen ze de tijdgeest in de grote zaal van ITA. Kortom: perfecte kost voor Blue Monday!
 
 

Hardlopen: Blue Monday Run – verschillende plekken in Nederland, vaak vanaf 19.00 uur

 
Run Baby Run, zo heet het boek van Nadia van Voorthuizen, waarin ze vertelt hoe hardlopen haar afhielp van haar depressie. Inmiddels is het algemeen bekend dat bewegen goed is voor de geest. Vanuit dat principe organiseert GGZ-belangenbehartiger MIND daarom ook dit jaar weer de MIND Blue Monday Run. Het hardloopevenement wordt op tientallen plaatsen in Nederland georganiseerd. Voor een overzicht, zie de website van Doe mee met MIND.
 
 

Tentoonstelling:  Rhapsody in Blue – Museum Voorlinden (Wassenaar), tot 17.00 uur

 
Blauw is gewoon óók een hele mooie kleur. In Museum Voorlinden in Wassenaar loopt nu de tentoonstelling Rhapsody in Blue: een ode aan de kleur blauw. Er is werk te zien van een hele reeks topkunstenaars: van Piet Mondriaan tot Yves Klein, en van Louise Bourgeois tot Piero Manzoni. Vandaag is natuurlijk de ultieme dag om deze blauwe expositie te bezoeken, maar voor wie dat niet redt: Rhapsody in Blue is nog tot en met 10 februari te zien in Voorlinden.
 
 

Concert: Ground Zero, Blue Monday Concert  – De Reünie (Geleen) – 19.00 uur

 
Het was een grote verrassing, de aankondiging van een heus Blue Monday Concert in concertzaal De Reünie in Geleen. Niemand minder dan de Belgische dark wave-formatie Ground Nero gaat deze donkere dag van passende muziek voorzien. De organisatie van het evenement doet overigens niet aan zwartkijken, en heeft meteen al aangekondigd van dit muzikale Blue Monday Concert een jaarlijks evenement te willen maken. 18 januari 2021 en 17 januari 2022 kunnen alvast in de agenda.
 
 

Gala: Depressiegala 2020 – Aan de Slinger (Houten) – 20.00 uur

 
En dan is er nog het Depressiegala. Deze benefietavond die op feestelijk wijze aandacht vraagt voor  depressies, ligt een béétje onder vuur. Het Ministerie van Volksgezondheid verleende subsidie aan het evenement. Dat ging vervolgens naar de directeur, managers, locatiehuur, catering, externe deskundigen, sprekers en gastvrouwen – en iets minder naar onderzoek naar depressie, wat toch eigenlijk de bedoeling was. Nieuwsuur kwam met de onthullingen, waarna een storm van kritiek oplaaide, en sprekers afzagen van deelname. Ondanks alles gaat het Depressiegala gewoon door. Deze vijfde editie beloofd een spannende te worden, en dat alleen al is reden genoeg om te gaan.
 
Door: Nationale Recreatiegids
24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.