Normal_rss_entry-239806

De organisatie van de Invictus Games maakt zich geen zorgen over de vraag of prins Harry in mei naar Den Haag komt, waar de volgende editie van het militaire sportevenement wordt georganiseerd. De vijfde Invictus Games vallen dit jaar in Nederland samen met de viering van 75 jaar bevrijding. De Britse prins Harry, die vanaf het voorjaar niet langer officieel lid is van het Britse koningshuis, is initiatiefnemer en beschermheer van het sportevenement voor militairen en veteranen met blijvend letsel.

Harry's komst naar Den Haag staat waarschijnlijk los van zijn besluit om geen gebruik meer te maken van zijn koninklijke titels en zijn verhuisplannen naar Canada, samen met zijn vrouw Meghan en hun zoon Archie. Zaterdag werd bekend dat Harry en Meghan voortaan niet meer aangesproken worden als zijne of hare koninklijke hoogheid. Maar privé blijft Harry beschermheer van diverse organisaties, waaronder de Invictus Games.

Invictus Games

De Invictus Games zijn een sportevenement voor lichamelijk en psychisch gewonde militairen. Prins Harry is zelf Afghanistan-veteraan. Komende editie zullen meer dan meer dan vijfhonderd deelnemers uit 19 landen naar Den Haag komen. 

Door: ANP

De Invictus Games vinden van 9 tot en met 16 mei plaats in het Zuiderpark van Den Haag. Voor meer informatie, het programma en tickets, zie de website van Invinctus Games 2020