Festival Eurosonic Noorderslag in Groningen van start in Zwitserse sferen

De Europese popmuziek staat de komende dagen weer centraal tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS). Het showcase- en conferentiefestival in Groningen telt zo'n 350 optredens van voornamelijk opkomend talent. De organisatie verwacht dat er rond de 40.000 bezoekers en zo'n 4.000 professionals uit de Europese muziekscene naar het evenement komen.

ESNS begint woensdag en duurt tot en met zaterdag. Het festival is opgesplitst in twee delen: de eerste drie dagen is Eurosonic met een conferentie overdag en optredens van artiesten uit binnen- en buitenland in de avond. Op zaterdag draait het om Nederlandse muziek op Noorderslag.

Eurosonic en Noorderslag: van Duncan Laurence tot Broederliefde

Op Eurosonic treden onder anderen Thomas Azier, Duncan Laurence, Indian Askin, Eefje de Visser, Davina Michelle, Naaz en Zwangere Guy op. Tijdens Noorderslag zijn acts te zien als Roxeanne Hazes, Gotu Jim, Snelle, Pip Blom, Merol en Broederliefde.

Zwitserland

Het festival focust zich iedere editie op een Europees land en dit jaar is dat Zwitserland. Tijdens het evenement worden ook diverse prijzen uitgereikt, zoals de Popprijs op Noorderslag.

Door: ANP

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 15 tot en met 18 januari in Groningen.