Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Volledig uitverkocht Vrienden van Amstel Live bijna van start

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 11 min
location_on [xx]km
In Ahoy Rotterdam wordt al volop gebouwd aan de grootste kroeg van Nederland. Na vijf dagen 24 uur per dag bouwen kunnen maandagavond de repetities beginnen van alweer de 22e editie van Vrienden van Amstel Live die komende week losbarst.

Rapper Snelle behoort tot de debutanten in de line-up van bevriende artiesten die vanaf donderdag het podium betreden. "Mijn vader is heel vaak gegaan en heeft altijd enthousiast verteld over Vrienden van Amstel. Het was de bedoeling dat ik met hem zou meegaan als bezoeker van de concertreeks", vertelt Snelle. Snelle’s vader greep voor de editie van dit jaar achter het net bij de kaartverkoop van het evenement. Nu Snelle zelf als artiest is geboekt, is dat probleem snel opgelost.

Best Worldwide act

De 24-jarige rapper heeft een geweldig jaar achter de rug. Hij won de MTV EMA Award voor Best Worldwide act, werd drie keer genomineerd voor een Edison en scoorde hits als Reünie, Lippenstift en Zij Kent Mij. Zijn album Vierentwintig prijkt bovenaan de Album Top 100. Snelle: "Dat ik gevraagd werd voor Vrienden van Amstel Live was voor mij na zo’n goed jaar de kerst op de taart. Ik verwacht twaalf dagen in een bubbel te leven, alle artiesten zijn er samen. Ik ken alleen de verhalen, dat dit onderling een band schept. De vreugde en feestelijkheden die je op het podium ziet, zijn echt."

Clip

Snelle gaat tijdens Vrienden van Amstel Live in duet met zijn idool Thomas Acda, met wie hij in november afreisde naar New York. "Daar hebben we een ontzettend mooie clip geschoten van mijn nummer Reünie", vertelt Snelle, die in het dagelijks leven Lars Bos heet. "We hebben tussen de opnames door ook nog nieuwe liedjes geschreven. Het was een super romantisch beeld, samen musiceren met een gitaar aan de rand van de East River onder de Brooklyn Bridge. Ik vind Thomas Acda echt een waanzinnige songwriter, iemand waar je tegenop kijkt."

Snelle heeft er zin in. "In Ahoy staan 15.000 mensen in de zaal die wel zin hebben in een feestje, twaalf avonden achter elkaar. Daar krijg je wel energie van. Ik ben ook benieuwd hoeveel nieuwe liedjes Vrienden van Amstel oplevert. Ik heb al een optie genomen op een studio in Rotterdam om daar met een gitaar wat demo’s met anderen op te nemen, als we het tempo volhouden natuurlijk."

Vriendschap

Producent Machiel Hofman noemt de samenwerking tussen Snelle en Thomas Acda symbolisch voor Vrienden van Amstel Live. "De magie van het evenement is vriendschap. Het is natuurlijk bedacht als evenement, maar wat je op het op het podium ziet ontstaan is geen kunstje. Er ontstaan vriendschappen in de zaal en op het podium. Er heerst een gevoel van saamhorigheid en er is niets gekunsteld. En er komen nieuwe liedjes uit voort, bijvoorbeeld het nummer Nacht dat Guus Meeuwis en Kraantje Pappie vrijdag uitbrachten." Nacht is een eigentijdse versie van Het is een nacht, waarmee Guus Meeuwis 25 jaar geleden doorbrak.

Artiesten komen graag naar Vrienden van Amstel Live, zegt Hofman. "Het is voor ons soms lastig om keuzes te maken in de line-up, om het evenement aantrekkelijk en actueel te houden. Daarom zijn we ook zo blij met Snelle. Hij zegt ons dankbaar te zijn dat hij komt, maar andersom zijn wij hem heel dankbaar, want nieuwe hits en doorbraken van nieuwe artiesten houden Vrienden van Amstel Live heel fris. Dat geldt ook voor Suzan & Freek en Duncan Laurence die dit jaar voor het eerst komen."

Hiphop

Nederlandse hiphop past goed bij Vrienden van Amstel, betoogt de producent. "Het is geen vanzelfsprekende keuze. Het oudere publiek moest er even aan wennen, maar Nederlandse hiphop valt niet te ontkennen. We gaan met de tijd mee en dus omarmen we het genre. De show is meer dan ooit zo gemaakt er voor iedereen wat tussen zit: rock, pop, dance, hiphop, het zit er allemaal in."

Vrienden van Amstel Live begint donderdag en duurt tot en met 28 januari. Naast Snelle, Acda, Guus Meeuwis en Kraantje Pappie zijn Maan, Rowwen Hèze, Nick en Simon, Krezip, BLØF, André Hazes, Sunnery James & Ryan Marciano, Chef’ Special, Typhoon, Diggy Dex en Paul de Munnik van de partij.

Door: ANP

Alle aankomende concerten van Vrienden van Amstel Live zijn uitverkocht. De kaartverkoop voor 2021 start donderdag 16 januari om 10.00 uur.

25 april '24 (10:21)

Nieuwe special guest Dutch Comic Con bekend: Misha Collins van Supernatural

Eerder was al bekend dat Cobie Smulders van How I Met Your Mother en de The Avengers-films naar Dtuch Heroes Dutch Comic Con komt, net als een van de meest populaire Doctor Who-acteurs van onze tijd: David Tennant. Maar nu is nog een nieuwe special guest bekendgemaakt: Misha Collins. Hij is met name bekend van Supernatural, waar hij de rol van Castiel vertolkte. Op zaterdag 22 en zondag 23 januari is Collins aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Dit meldt Heroes Dutch Comic Con. 

25 april '24 ( 8:46)

Beste hoofdrol in grote musical voor Lucas Hamming en Brigitte Heitzer

De prijzen voor beste hoofdrol in een grote musical gaan dit jaar naar Brigitte Heitzer en Lucas Hamming. Zij mochten de prijzen woensdagavond in ontvangst nemen bij de uitreiking van de Musical Awards in het AFAS Theater Leusden.

25 april '24 ( 8:45)

Geen black-outs voor Youp van 't Hek in Carré

De voorstelling van Youp van 't Hek in Koninklijk Theater Carré is woensdagavond "helemaal goed gegaan". Dat laat een woordvoerder van het Amsterdamse theater desgevraagd weten. Een dag eerder moest de cabaretier zijn voorstelling voortijdig afbreken omdat hij last had van black-outs.

25 april '24 ( 8:33)

Tabitha treedt toch niet op tijdens Kingsland

Tabitha heeft haar optreden van komende zaterdag op het evenement Kingsland in Rotterdam afgezegd. Op Instagram schrijft de 31-jarige zangeres dat de show niet doorgaat om "persoonlijke redenen".

25 april '24 ( 8:31)

Musical Awards: Melk en Jesus Christ Superstar grote winnaars

Jesus Christ Superstar en Melk zijn de grote winnaars van de Musical Awards, die woensdagavond zijn uitgereikt in het AFAS Theater Leusden. De producties verzilverden elk vijf awards, waaronder die voor respectievelijk beste grote musical en beste kleine musical. De musicalprijzen zijn woensdag voor de 22e keer uitgereikt.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.