Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Volledig uitverkocht Vrienden van Amstel Live bijna van start

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 11 min
location_on [xx]km
In Ahoy Rotterdam wordt al volop gebouwd aan de grootste kroeg van Nederland. Na vijf dagen 24 uur per dag bouwen kunnen maandagavond de repetities beginnen van alweer de 22e editie van Vrienden van Amstel Live die komende week losbarst.

Rapper Snelle behoort tot de debutanten in de line-up van bevriende artiesten die vanaf donderdag het podium betreden. "Mijn vader is heel vaak gegaan en heeft altijd enthousiast verteld over Vrienden van Amstel. Het was de bedoeling dat ik met hem zou meegaan als bezoeker van de concertreeks", vertelt Snelle. Snelle’s vader greep voor de editie van dit jaar achter het net bij de kaartverkoop van het evenement. Nu Snelle zelf als artiest is geboekt, is dat probleem snel opgelost.

Best Worldwide act

De 24-jarige rapper heeft een geweldig jaar achter de rug. Hij won de MTV EMA Award voor Best Worldwide act, werd drie keer genomineerd voor een Edison en scoorde hits als Reünie, Lippenstift en Zij Kent Mij. Zijn album Vierentwintig prijkt bovenaan de Album Top 100. Snelle: "Dat ik gevraagd werd voor Vrienden van Amstel Live was voor mij na zo’n goed jaar de kerst op de taart. Ik verwacht twaalf dagen in een bubbel te leven, alle artiesten zijn er samen. Ik ken alleen de verhalen, dat dit onderling een band schept. De vreugde en feestelijkheden die je op het podium ziet, zijn echt."

Clip

Snelle gaat tijdens Vrienden van Amstel Live in duet met zijn idool Thomas Acda, met wie hij in november afreisde naar New York. "Daar hebben we een ontzettend mooie clip geschoten van mijn nummer Reünie", vertelt Snelle, die in het dagelijks leven Lars Bos heet. "We hebben tussen de opnames door ook nog nieuwe liedjes geschreven. Het was een super romantisch beeld, samen musiceren met een gitaar aan de rand van de East River onder de Brooklyn Bridge. Ik vind Thomas Acda echt een waanzinnige songwriter, iemand waar je tegenop kijkt."

Snelle heeft er zin in. "In Ahoy staan 15.000 mensen in de zaal die wel zin hebben in een feestje, twaalf avonden achter elkaar. Daar krijg je wel energie van. Ik ben ook benieuwd hoeveel nieuwe liedjes Vrienden van Amstel oplevert. Ik heb al een optie genomen op een studio in Rotterdam om daar met een gitaar wat demo’s met anderen op te nemen, als we het tempo volhouden natuurlijk."

Vriendschap

Producent Machiel Hofman noemt de samenwerking tussen Snelle en Thomas Acda symbolisch voor Vrienden van Amstel Live. "De magie van het evenement is vriendschap. Het is natuurlijk bedacht als evenement, maar wat je op het op het podium ziet ontstaan is geen kunstje. Er ontstaan vriendschappen in de zaal en op het podium. Er heerst een gevoel van saamhorigheid en er is niets gekunsteld. En er komen nieuwe liedjes uit voort, bijvoorbeeld het nummer Nacht dat Guus Meeuwis en Kraantje Pappie vrijdag uitbrachten." Nacht is een eigentijdse versie van Het is een nacht, waarmee Guus Meeuwis 25 jaar geleden doorbrak.

Artiesten komen graag naar Vrienden van Amstel Live, zegt Hofman. "Het is voor ons soms lastig om keuzes te maken in de line-up, om het evenement aantrekkelijk en actueel te houden. Daarom zijn we ook zo blij met Snelle. Hij zegt ons dankbaar te zijn dat hij komt, maar andersom zijn wij hem heel dankbaar, want nieuwe hits en doorbraken van nieuwe artiesten houden Vrienden van Amstel Live heel fris. Dat geldt ook voor Suzan & Freek en Duncan Laurence die dit jaar voor het eerst komen."

Hiphop

Nederlandse hiphop past goed bij Vrienden van Amstel, betoogt de producent. "Het is geen vanzelfsprekende keuze. Het oudere publiek moest er even aan wennen, maar Nederlandse hiphop valt niet te ontkennen. We gaan met de tijd mee en dus omarmen we het genre. De show is meer dan ooit zo gemaakt er voor iedereen wat tussen zit: rock, pop, dance, hiphop, het zit er allemaal in."

Vrienden van Amstel Live begint donderdag en duurt tot en met 28 januari. Naast Snelle, Acda, Guus Meeuwis en Kraantje Pappie zijn Maan, Rowwen Hèze, Nick en Simon, Krezip, BLØF, André Hazes, Sunnery James & Ryan Marciano, Chef’ Special, Typhoon, Diggy Dex en Paul de Munnik van de partij.

Door: ANP

Alle aankomende concerten van Vrienden van Amstel Live zijn uitverkocht. De kaartverkoop voor 2021 start donderdag 16 januari om 10.00 uur.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.