Chinese artiesten bij de Hofvijver (Chinees Nationaal Circus, Groot Kerstcircus Den Haag - kerstvakantie 2019)

Exclusief voor het Groot Kerstcircus Den Haag komt een omvangrijk ensemble van het Chinees Nationaal Circus naar Nederland. Van 21 december tot en met 5 januari zullen meer dan dertig Chinese artiesten hun kunsten komen vertonen op het Malieveld in Den Haag. Het is voor het eerst dat een Chinees ensemble van deze omvang naar Den Haag komt. Dit meldt Blue B.V..

Het publiek ziet bij Groot Kerstcircus Den Haag een selectie van de allerbeste nummers die het Chinees Nationaal Circus de afgelopen 30 jaar heeft voortgebracht. Onder meer menselijke piramides, slangenmensen, balanceeracts, koorddansers, pijlsnelle jongleurs en knappe luchtacrobatiek komen voorbij. De artiesten verpakken hun acts in verhalen over hun land, over de helden van China, hun spiritualiteit en de mentaliteit van de bevolking. Hun prestaties zijn gebaseerd op meer dan tweeduizend jaar geschiedenis. 
 

Acrobatiek en magie

 
De Chinese acrobaten komen rechtstreeks vanuit Azië naar Nederland en zullen een show presenteren vol met spectaculaire acts. Ze combineren de cultuur van het Aziatische land – met onder meer exotische kostuums en dansende draken – met een reeks ongekende acrobatische kunsten. Acrobatiek wordt hierbij afgewisseld met magische momenten en veel humor. 
 

Twee jaar voorbereiding

 
Groot Kerstcircus Den Haag is iedere jaar helemaal nieuw en ontvangt per editie ongeveer 30.000 bezoekers. De komst van de meermaals bekroonde artiesten van het Chinees Nationaal Circus was pas mogelijk na meer dan twee jaar van intensieve voorbereidingen. 
 
Voor meer informatie en tickets, ga naar de website van Kerstcircus Den Haag.
 
Door: Nationale Recreatiegids