Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de 12 leukste evenementen in oktober per provincie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 14 min
location_on [xx]km
Het najaar is officieel begonnen en naast de mooie herfstbladeren en de liters regen staan er ook weer een hoop leuke evenementen op de planning in oktober. Festivals, wandelingen, Halloweenfeesten – in elke provincie gebeurt wel iets leuks! 

 

Drenthe – Boo at the Zoo – Emmen – 26 en 28 oktober

Op 31 oktober is het Halloween, en tijdens Boo at the Zoo kun je al goed in de stemming komen. Ga op een tocht door de oude dierentuin in Emmen om je de stuipen op het lijf te laten jagen door ongure figuren. 
 
 

Flevoland – Vollemaanwandeling – Almeerderhout – 12 oktober

Staatsbosbeheer organiseert een wandeling bij volle maan door het Almeerderhout (met gids!). Trek stevige schoenen en een goede jas aan en laat je overrompelen door de natuur bij nacht. Na afloop staat er warme chocolademelk op je te wachten. 
 
 

Friesland - Friggin’ in the Riggin’ Festival – Leeuwarden – 12 oktober

Dit festival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Voor mensen die van Garage Rock, Trash Rock, Stoner Rock, Alternative Rock, Surf Rock, Neanderthal Beat, Ska, Punk en / of indie houden is dit dé place to be!
 
 

Gelderland – World Living Statues Festival – Ede/Arnhem – 4, 5 en 6 oktober

Het tweejaarlijkse WLSF is hét festival in de wereld dat draait om straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Er zijn verschillende evenementen: op 4 oktober is er Statues by Night in Ede, op 5 oktober de Parade der Kampioenen in Arnhem en op 6 oktober het NK en WK in Arnhem. 
 
 

Groningen – Magisch Samhain – Bourtange – 26 en 27 oktober

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest en dit wordt in Vesting Bourtange op een magische manier gevierd. Tijdreizigers, geesten en piraten – ze zijn er allemaal. Met muziek, shows en diverse kraampjes is dit een mooie manier om het nieuwe Keltische jaar in te luiden, of om een leuk feestje te vieren. Tip: wie verkleed komt krijgt korting!
 
 

Noord-Brabant – In Our Nature – Boxtel – 9 en 10 oktober

In Our Nature is een “kruisbestuiving tussen natuur, kunst en circulair ondernemen”. Dit festival draait om duurzaamheid, en ontwerpers, kunstenaars, creatieve ondernemers en circulaire bouwers presenteren hun ideeën over een duurzame wereld op een creatieve en inspirerende manier.
 
 

Noord-Holland – Halloween Fair West-Friesland – Bovenkarpsel – 19 en 20 oktober

Dit Halloween pop-uppretpark draait om gezelligheid met onder andere een spannend spookhuis, pompoenen snijden, boogschieten en een braderie. Ook is er muziek, zang en dans. Een leuk uitje voor met het hele gezin, en kinderen mogen gratis naar binnen. 
 
 

Overijssel – Kunstmoment Diepenheim – Diepenheim – 17 t/m 27 oktober

Dit jaar vindt de jubileumeditie van deze toonaangevende kunstroute plaats. Tijdens de vijftiende editie wordt groots uitpakt met ruim honderd deelnemende kunstenaars en een jubileumproject met als thema Terugblik naar de toekomst.
 
 

Utrecht – Culturele Zondag: Alles Kids 2019 – Utrecht – 20 oktober

Het thema van de derde editie van deze familiezondag is ‘perspectief’. Overal in de stad Utrecht zijn er dingen te zien, doen en beleven voor het hele gezin: voorstellingen, workshops, masterclasses, rondleidingen en proefjes… Voor ieder wat wils!
 
 

Zeeland – Grevelingenweek – De Grevelingen – 16 t/m 23 oktober

Beleef de Grevelingen met de wind in je haren, de zon op je gezicht en de zilte lucht in je longen. Tijdens de Grevelingenweek kun je de Grevelingen leren kennen door middel van excursies en tochten samen met gidsen en boswachters. 
 
 

Zuid-Holland – Wavelength – Leiden – 18 en 19 oktober

Wavelength is het festival voor liefhebbers van klassieke muziek en wetenschap. Uiteenlopende thema’s van de bouw van het perfecte instrument tot het ritme van je hartslag komen op een creatieve en interessante manier aan bod.
 
 

Limburg – Oktoberfeest – Sittard – 11 t/m 16 oktober

Met duizenden bezoekers en meer dan 100 artiesten is het Oktoberfeest in de historische binnenstad van Sittard het grootste najaarsfeest van het zuiden. Elke avond is er live muziek van nationale en internationale artiesten en ook zijn er grote feestpaviljoens en een uitgebreide kermis. 
 
Door: Nationale Recreatiegids
28 maart '24 ( 9:43)

Paleis Soestdijk locatie voor speciaal Koningsdagprogramma Omroep MAX

Op Koningsdag staat Omroep MAX in een paar speciale uitzendingen stil bij de verjaardag van koning Willem-Alexander. Op zaterdag 27 april worden vanaf Paleis Soestdijk op NPO 1 een extra live-uitzending van Tijd voor MAX en het programma MAX Koningsdag, gepresenteerd door Jan Slagter, uitgezonden. Dat maakte de omroep woensdag bekend.

27 maart '24 (15:34)

Twenty One Pilots volgend jaar april in Ziggo Dome

Twenty One Pilots komt volgend jaar naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Het Amerikaanse duo geeft op 30 april een concert, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

27 maart '24 (13:42)

Tien dagen bijen tellen tijdens de Nationale Bijentelling

Hoe meer we weten over bijen, hoe beter we ze ook kunnen helpen. Dat is de insteek van de Nationale Bijentelling. Van 15 tot en met 24 april kunnen mensen de natuurorganisaties een handje helpen door één of meerdere dagen een half uurtje bijen te tellen. “Vanwege het belang van de bij vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijke bijenonderzoek”, aldus de organisatie.

27 maart '24 (13:11)

Gronings Hullabaloo Festival dit jaar tweedaags evenement

Het Groningse Hullabaloo Festival wordt na drie eendaagse edities een tweedaags evenement. Het festival is dit jaar op 7 en 8 september.

27 maart '24 ( 8:53)

Pieter Derks gaat oudejaarsconference verzorgen, opname van tevoren

Pieter Derks verzorgt dit jaar de oudejaarsconference voor de NPO. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het BNNVARA-programma Sophie & Jeroen. Het is de eerste keer dat de cabaretier op televisie de eindejaarsshow doet. Over de inhoud van de voorstelling is nog niets bekend. De radio-dj en cabaretier gaat de oudejaarsconference overigens niet live spelen. Hij heeft daar wel over nagedacht, maar vindt het "ook al spannend genoeg", zei hij in het NPO 1-programma Sophie & Jeroen.

26 maart '24 (12:22)

Tom Odell geeft op 2 juli concert in Ziggo Dome

Tom Odell geeft op dinsdag 2 juli een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het is het grootste concert dat de singer-songwriter tot nu toe op Nederlandse bodem heeft gegeven. De kaartverkoop start op donderdag via Ticketmaster, meldt concertorganisator MOJO.

26 maart '24 (10:28)

Utrecht wil winterfestivals in de ban doen

Als het aan de gemeente Utrecht ligt worden er straks geen festivals meer georganiseerd in de winter. Mensen die tijdens de koude maanden een meerdaags muziekfestival willen bijwonen zullen dan moeten wijken naar andere provincies. Utrecht wil van 1 november tot en met 31 maart geen vergunningen verlenen aan grote evenementen in parken. Onderzoek zou namelijk uitwijzen dat dit extra schade kan aanrichten in parken, meldt RTV Utrecht.

26 maart '24 ( 8:42)

Gratis festivals verkeren in zwaar weer door gestegen kosten

Gratis festivals hebben het zwaar door de gestegen personeels- en materiaalkosten. Dat zien Willem Westermann, de uitvoerend secretaris van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM), en Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). Ook voor kleinere festivals, met vaak kleinere marges, kan het organiseren van een festival risicovol zijn door de prijsstijgingen.

25 maart '24 (14:40)

Japanse virtuele sensatie Hatsune Miku komend najaar in AFAS Live

De Japanse sensatie Hatsune Miku is komend najaar te zien in AFAS Live. Hatsune Miku is een virtuele artiest, ontwikkeld rondom software waarmee gebruikers muziek kunnen maken. Het muziekbedrijf achter de software en het personage, Crypton Future Media, kondigde maandag een Europese tournee aan. Naast Amsterdam komt de MIKU EXPO-tour ook naar Londen, Brussel, Parijs, Düsseldorf en Berlijn.

25 maart '24 (10:57)

Diana Ross speelt op 11 augustus in Ziggo Dome

Diana Ross keert komende zomer terug naar Amsterdam. De zangeres, die deze week 80 jaar wordt, staat op zondag 11 augustus opnieuw in Ziggo Dome met haar Beautiful Love Performances - Legacy Tour. Concertorganisator MOJO meldt dat de kaartverkoop vrijdag begint via Ticketmaster.