Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de 12 leukste evenementen in oktober per provincie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 14 min
location_on [xx]km
Het najaar is officieel begonnen en naast de mooie herfstbladeren en de liters regen staan er ook weer een hoop leuke evenementen op de planning in oktober. Festivals, wandelingen, Halloweenfeesten – in elke provincie gebeurt wel iets leuks! 

 

Drenthe – Boo at the Zoo – Emmen – 26 en 28 oktober

Op 31 oktober is het Halloween, en tijdens Boo at the Zoo kun je al goed in de stemming komen. Ga op een tocht door de oude dierentuin in Emmen om je de stuipen op het lijf te laten jagen door ongure figuren. 
 
 

Flevoland – Vollemaanwandeling – Almeerderhout – 12 oktober

Staatsbosbeheer organiseert een wandeling bij volle maan door het Almeerderhout (met gids!). Trek stevige schoenen en een goede jas aan en laat je overrompelen door de natuur bij nacht. Na afloop staat er warme chocolademelk op je te wachten. 
 
 

Friesland - Friggin’ in the Riggin’ Festival – Leeuwarden – 12 oktober

Dit festival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Voor mensen die van Garage Rock, Trash Rock, Stoner Rock, Alternative Rock, Surf Rock, Neanderthal Beat, Ska, Punk en / of indie houden is dit dé place to be!
 
 

Gelderland – World Living Statues Festival – Ede/Arnhem – 4, 5 en 6 oktober

Het tweejaarlijkse WLSF is hét festival in de wereld dat draait om straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Er zijn verschillende evenementen: op 4 oktober is er Statues by Night in Ede, op 5 oktober de Parade der Kampioenen in Arnhem en op 6 oktober het NK en WK in Arnhem. 
 
 

Groningen – Magisch Samhain – Bourtange – 26 en 27 oktober

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest en dit wordt in Vesting Bourtange op een magische manier gevierd. Tijdreizigers, geesten en piraten – ze zijn er allemaal. Met muziek, shows en diverse kraampjes is dit een mooie manier om het nieuwe Keltische jaar in te luiden, of om een leuk feestje te vieren. Tip: wie verkleed komt krijgt korting!
 
 

Noord-Brabant – In Our Nature – Boxtel – 9 en 10 oktober

In Our Nature is een “kruisbestuiving tussen natuur, kunst en circulair ondernemen”. Dit festival draait om duurzaamheid, en ontwerpers, kunstenaars, creatieve ondernemers en circulaire bouwers presenteren hun ideeën over een duurzame wereld op een creatieve en inspirerende manier.
 
 

Noord-Holland – Halloween Fair West-Friesland – Bovenkarpsel – 19 en 20 oktober

Dit Halloween pop-uppretpark draait om gezelligheid met onder andere een spannend spookhuis, pompoenen snijden, boogschieten en een braderie. Ook is er muziek, zang en dans. Een leuk uitje voor met het hele gezin, en kinderen mogen gratis naar binnen. 
 
 

Overijssel – Kunstmoment Diepenheim – Diepenheim – 17 t/m 27 oktober

Dit jaar vindt de jubileumeditie van deze toonaangevende kunstroute plaats. Tijdens de vijftiende editie wordt groots uitpakt met ruim honderd deelnemende kunstenaars en een jubileumproject met als thema Terugblik naar de toekomst.
 
 

Utrecht – Culturele Zondag: Alles Kids 2019 – Utrecht – 20 oktober

Het thema van de derde editie van deze familiezondag is ‘perspectief’. Overal in de stad Utrecht zijn er dingen te zien, doen en beleven voor het hele gezin: voorstellingen, workshops, masterclasses, rondleidingen en proefjes… Voor ieder wat wils!
 
 

Zeeland – Grevelingenweek – De Grevelingen – 16 t/m 23 oktober

Beleef de Grevelingen met de wind in je haren, de zon op je gezicht en de zilte lucht in je longen. Tijdens de Grevelingenweek kun je de Grevelingen leren kennen door middel van excursies en tochten samen met gidsen en boswachters. 
 
 

Zuid-Holland – Wavelength – Leiden – 18 en 19 oktober

Wavelength is het festival voor liefhebbers van klassieke muziek en wetenschap. Uiteenlopende thema’s van de bouw van het perfecte instrument tot het ritme van je hartslag komen op een creatieve en interessante manier aan bod.
 
 

Limburg – Oktoberfeest – Sittard – 11 t/m 16 oktober

Met duizenden bezoekers en meer dan 100 artiesten is het Oktoberfeest in de historische binnenstad van Sittard het grootste najaarsfeest van het zuiden. Elke avond is er live muziek van nationale en internationale artiesten en ook zijn er grote feestpaviljoens en een uitgebreide kermis. 
 
Door: Nationale Recreatiegids
25 april '24 (10:21)

Nieuwe special guest Dutch Comic Con bekend: Misha Collins van Supernatural

Eerder was al bekend dat Cobie Smulders van How I Met Your Mother en de The Avengers-films naar Dtuch Heroes Dutch Comic Con komt, net als een van de meest populaire Doctor Who-acteurs van onze tijd: David Tennant. Maar nu is nog een nieuwe special guest bekendgemaakt: Misha Collins. Hij is met name bekend van Supernatural, waar hij de rol van Castiel vertolkte. Op zaterdag 22 en zondag 23 januari is Collins aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Dit meldt Heroes Dutch Comic Con. 

25 april '24 ( 8:46)

Beste hoofdrol in grote musical voor Lucas Hamming en Brigitte Heitzer

De prijzen voor beste hoofdrol in een grote musical gaan dit jaar naar Brigitte Heitzer en Lucas Hamming. Zij mochten de prijzen woensdagavond in ontvangst nemen bij de uitreiking van de Musical Awards in het AFAS Theater Leusden.

25 april '24 ( 8:45)

Geen black-outs voor Youp van 't Hek in Carré

De voorstelling van Youp van 't Hek in Koninklijk Theater Carré is woensdagavond "helemaal goed gegaan". Dat laat een woordvoerder van het Amsterdamse theater desgevraagd weten. Een dag eerder moest de cabaretier zijn voorstelling voortijdig afbreken omdat hij last had van black-outs.

25 april '24 ( 8:33)

Tabitha treedt toch niet op tijdens Kingsland

Tabitha heeft haar optreden van komende zaterdag op het evenement Kingsland in Rotterdam afgezegd. Op Instagram schrijft de 31-jarige zangeres dat de show niet doorgaat om "persoonlijke redenen".

25 april '24 ( 8:31)

Musical Awards: Melk en Jesus Christ Superstar grote winnaars

Jesus Christ Superstar en Melk zijn de grote winnaars van de Musical Awards, die woensdagavond zijn uitgereikt in het AFAS Theater Leusden. De producties verzilverden elk vijf awards, waaronder die voor respectievelijk beste grote musical en beste kleine musical. De musicalprijzen zijn woensdag voor de 22e keer uitgereikt.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.