Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Attractiepark Toverland presenteert maand lang magische Midzomeravonden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het Limburgse attractiepark Toverland staat op vijf woensdagavonden en vijf zaterdagavonden in de zomervakantie in het teken van de Midzomeravonden. Tijdens dit zomerse evenement zijn er extra shows, live entertainment en speciale karakters te zien. Alle avonden worden afgesloten met vuurwerkshows. Dit meldt Toverland.
Tijdens de Midzomeravonden is Toverland gehuld in een kleurrijke festivalsfeer. Elk themagebied heeft eigen, passend entertainment. In entreegebied Port Laguna kunnen bezoekers op de bruisende boulevard genieten van swingende muziek, een levend standbeeld en een betoverende karikaturist. De beroemde tovenaar Merlijn brengt met zijn verhalen de legendes van Avalon tot leven en bij herberg The Flaming Feather zorgen troubadours voor middeleeuwse muziek. In de Biergarten wordt gezorgd voor ‘Stimmung und Spaß’ en bij de houten achtbaan Troy is de sensationele vuurshow Helios te zien. Ook kunnen bezoekers de gehele avond afkoelen in de diverse waterattracties en genieten van een ritje in de achtbanen bij zonsondergang.
 

Nieuw: The Battle of Port Laguna

 
In Toverland vindt tot en met zondag 25 augustus elke dag de spetterende duikshow The Battle of Port Laguna plaats. Deze avontuurlijke show speelt zich af op een aangespoeld schip, waarbij een strijd tussen goed en kwaad leidt tot een dodemansduik van maar liefst 25 meter. The Battle of Port Laguna is drie keer per dag te zien. Tijdens de Midzomeravonden wordt in de avonduren een vierde show opgevoerd.
 

Vuurwerkshow: Discover your own magic

 
De Midzomeravonden worden afgesloten met een betoverende vuurwerkshow. Port Laguna dient hierbij als decor. De show, met de titel ‘Discover your own magic’, is op maat gemaakt voor Toverland, met muziek uit de diverse themagebieden. “De show wordt dit jaar extra magisch”, verklapt Luke Verhoeven, Productieleider Entertainment. “We gaan de bezoekers het gevoel geven dat ze middenin het vuurwerk staan.”
 
De Midzomeravonden vinden elke woensdag en zaterdag plaats van 17 juli tot en met 17 augustus. Meer informatie is te vinden via de website van Toverland
 
Door: Nationale Recreatiegids
16 april '24 (12:54)

GaiaZOO verwelkomt pasgeboren gorilla

Leuk nieuwtje vanuit GaiaZOO. Daar is namelijk een zilverrug gorilla geboren. Volgens een verzorger van de dierentuin maakt de gorilla het goed, meldt 1Limburg.

15 april '24 (11:42)

Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

15 april '24 (11:15)

Bij attractiepark DippieDoe komen de snacks naar jou toe

Wie naar het attractiepark DippieDoe gaat zal daar een unieke snackautomaat tegenkomen. Die staat namelijk niet op één plek, zoals je normaal gesproken van een snackautomaat verwacht. Die in het attractiepark in Best rijdt namelijk rondjes door het park. Hiermee is DippieDoe het eerste pretpark met een zelfrijdende snackautomaat, meldt het pretpark.

15 april '24 (10:50)

Herbouwen Snoephuisje Hans & Grietje van start: kost zo’n 8 ton

Sinds afgelopen woensdag is er een attractie minder in de Efteling. Het Snoephuisje van Hans & Grietje wordt opnieuw gebouwd. De attractie, daterend uit 1955, is inmiddels afgebroken om opnieuw uit de as te herrijzen. Dat kost het Kaatsheuvelse pretpark wel zo’n 800.000 euro, meldt Brabants Dagblad.

12 april '24 (10:40)

AquaZoo zoekt nog zes wasberen, een gevangen met marshmallow

Zes wasberen van dierenpark AquaZoo in Leeuwarden zijn nog steeds niet gevonden, nadat elf dieren ruim twee weken geleden uit hun gloednieuwe verblijf waren ontsnapt. Het dierenpark doet er alles aan om de ontsnapte wasberen te lokken. Zo is één dier gevangen toen hij de verleiding van marshmallows en kersensiroop niet kon weerstaan, zegt Jeroen Loomeijer, directeur van AquaZoo.

12 april '24 ( 9:55)

Efteling-operator moet baan terugkrijgen van rechter

Een medewerker van de Efteling die zijn baan als operator bij Baron 1898 was verloren, moet deze van de rechter terugkrijgen. De medewerker had zijn oud-collega’s de attractie aan laten zetten. Daar was de Efteling niet van gediend en degradeerde de functie van de werknemers. Maar dat is tegen de regels van het pretpark in Kaatsheuvel, meldt Brabants Dagblad.

11 april '24 (10:48)

Vale gierkuiken geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is een vale gierkuiken geboren. Hiermee staat het aantal vale gieren in verblijf het Snavelrijk op tien. Volgens de dierentuin draagt deze gierenpopulatie bij aan het behoud van deze gierensoort. In de jaren tachtig waren deze vogels namelijk bijna uitgestorven door stroperijen, vergiftigde karkassen en hoogspanningskabels. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

10 april '24 (14:15)

Nieuw seizoen in Walibi Holland van start met vernieuwde Zone Play Ground

Attractiepark Walibi Holland heeft de deuren weer geopend voor bezoekers. Mensen die al naar het pretpark zijn geweest sinds de opening van het nieuwe seizoen hebben het misschien al gezien: de Zone Play Ground is vernieuwd. De zone staat in het teken van een speelplaats, maar volgens Walibi kunnen ook ouders zich hier prima vermaken, meldt het pretpark.

10 april '24 (10:36)

Toverland moet half miljoen euro coronasteun terugbetalen

Attractiepark Toverland heeft teveel coronasteun gekregen. Het attractiepark in Sevenum moet een half miljoen euro terugbetalen. Dat blijkt uit een overzicht van de NOW-subsidie, meldt 1Limburg.

09 april '24 (10:08)

Familiepark Drievliet in handen van internationale groep

Sinds dit seizoen is het attractiepark Drievliet geen familiebedrijf meer. Het Franse Groupe Looping, met bijna twintig parken in Europa, heeft het park overgenomen. Mensen in Den Haag hoeven volgens pretparkexpert Wessel Wit van Looopings niet bang te zijn dat het een soort tweede Efteling of Disneyland wordt, meldt Omroep West.